nb1.hu

Vb2022: eldőlt, melyik kalapba kerül a magyar válogatott

Hivatalos bejelentés.

Beosztották, hogy a nemzeti csapatok melyik kalapba kerülnek a 2022-es vb-selejtező sorsolásakor – jelentette be a FIFA a hivatalos oldalán.

A magyar válogatott a harmadik kalapban kapott helyet, Oroszország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország és Finnország mellett. A sorsolás december 7-én lesz, ahol az 55 európai válogatottat tíz csoportba osztják be. A Vb-re a 10 csoportgyőztes mellett még hárman juthatnak ki a pótselejtezőből, ahová a 10 csoportmásodik, valamint a Nemzetek Ligája alapján kialakuló ranglistáról még két csapat kerül be.

A 32 csapatos katari világbajnokságot 2022. november 21. és december 18. között rendezik meg. A 2021-re halasztott Eb selejtezőjének sorsolásakor a magyar válogatott a negyedik kalapban volt.

A 2022-ES VILÁGBAJNOKSÁG SELEJTEZŐINEK KALAPBEOSZTÁSA
1. KALAP:
Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia
2. KALAP: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia
3. KALAP: Oroszország, MAGYARORSZÁG, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország
4. KALAP: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Grúzia, Luxemburg
5. KALAP: Örményország, Ciprus, Feröer, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra
6. KALAP: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino

FRISSÍTÉS, 12.08:

FIFA-ranglista: nagyot lépett előre a magyar válogatott – NB1.hu

 

Kapcsolódó hírek