nb1.hu

Változások a Vasas keretében, kölcsönadás a MOL Fehérvárnál

Távozót jelentett be a Puskás Akadémia.

MOL FEHÉRVÁR

Kovács Bence a tavaszi idényben az NB II-es Kazincbarcikában szerepel kölcsönben – ezt a barcikai klubhonlap jelentette be:

"Tegnap még a MOL Fehérvár horvátországi edzőtáborában a szerbek ellen játszott, ma viszont már Kazincbarcikán mutatkozott be Kovács Bence, klubunk legújabb igazolása. A tizenkilenc éves, felvidéki születésű szlovák utánpótlás-válogatott a MOL Fehérvár FC-től érkezett kölcsönbe Kazincbarcikára a szezon végéig.

Bence 2017-ben került Magyarországra, az ETO FC Győr, majd a MOL Fehérvár korosztályos csapataiban nevelkedett. 2021-ben kapott profi szerződést Székesfehérváron, majd hamar a második csapat alapemberévé vált. A 2021/2022-es szezonban három ízben volt az élvonalbeli csapat tagja, illetve a Magyar Kupa sorozatban is szerepelt két alkalommal. A jelenlegi bajnoki évadban az NB1-es keret tagjaként pallérozódott; végig játszott és öt gólt rúgott a második csapatban, emellett pedig négy ízben az élvonalbeli csapatba nevezték a soros bajnoki fordulóra. 2022. novemberében mutatkozott be az NB I-ben, miközben iskolai tanulmányait is kiváló eredménnyel zárta. A MOL Fehérvár FC első csapatával végigdolgozta a téli alapozást, az összes felkészülési mérkőzésen játszott, s jó teljesítményt nyújtott. A két klub azért döntött a kölcsönadás mellett, hogy a fiatal, elsősorban belső középpályásként bevethető, tehetséges és szorgalmas játékos minél több és folyamatos játéklehetőséget kapjon.

Koszta Péter sportigazgató bízik benne, hogy az agilis, fiatal játékos hamar be tud majd illeszkedni, s a Kolorcity Kazincbarcika NB2-es felnőtt csapata kamatoztatni tudja Kovács Bence tehetségét és tudását.

A játékos várhatóan vasárnap már be is mutatkozik a Mezőkövesd elleni felkészülési mérkőzésen" – írták a kazincbarcikaiak.

Kovács november 13-án a MOL Fehérvár-Kisvárda meccsen debütált az NB I-ben. A fiatal futballista a mostani idényben a Vidi II-ben 17 NB III-as bajnokin jutott szóhoz, a fellépéseit öt góllal zárta.

A nyolcadik MOL Fehérvár január 29-én a Kecskemét otthonában vizitál.

PUSKÁS AKADÉMIA

Major Marcell az NB II-es Nyíregyházában folytatja a karrierjét. Íme a felcsútiak közleménye Major klubváltásáról:

"Pénteken vált hivatalossá, hogy Major Marcell opciós kölcsönszerződéssel a Nyírség fővárosának NB II-es csapatához kerül. Nem ismeretlen számára a terep, hiszen annak idején ő is Nyíregyházán kezdte labdarúgó karrierjét, a Filo SE után a Bozsik Akadémiában nevelkedett. Tehetséges középpályásunk 2019-ben öltötte magára először a Puskás Akadémia mezét, csapatában pedig hamar alapember lett. A 2021-22-es évadban két góllal járult hozzá ahhoz, hogy akadémiánk U17-es csapata bajnokságot nyerjen. 

Az idei szezon kezdetén mutatkozott be az NB III-ban és egyből egy szép gólt is szerzett a Zsámbék ellen. Később Hornyák Zsolt is felfigyelt rá és meghívta az NB I-es csapatba, amelyben két alkalommal lépett pályára, egyszer az Újpest, egyszer a Kisvárda ellen. Marcell rendszeresen kapta a meghívókat a korosztályos magyar válogatottba is. Tagja volt az U18-as csapatnak, amelyik tavaly Üzbegisztánnal és Szlovákiával is játszott, októberben kezdő volt az Ausztria elleni 0–0-s találkozón, legutóbb a Montenegró elleni novemberi, idegenben 1–0-ra megnyert mérkőzésen lépett pályára. Marcell mellett két másik NB I-es játékost is igazolt a Szpari: Nagy Barnabás az MTK-tól, Hrabina Alex a DVSC-től érkezett Nyíregyházára."

Az ifjú Major a HLSZ adatbankja szerint eddig két NB I-es meccsen bizonyíthatott. A negyedik helyen telelő felcsútiak január 29-én a Mezőkövesd otthonában lépnek pályára a bajnokságban.

VASAS

Több hírről is beszámolt a Vasas a hivatalos oldalán: Rab Boldizsár profi szerződést kapott, Hinora Kristóf (képünkön ő szerepel) és Szalai József is szerződést hosszabbított, míg Ujvárosi Ádám a DEAC-hoz igazol. A fiatal Varga Donát pedig a DVSC második csapatával készül jelenleg.

Íme az angyalföldi "hírcsokor":

"Rab Boldizsár profi szerződést kapott, a fiatal tehetség a Vasas FC második csapatának tagjaként és a Vasas Kubala Akadémián nyújtott teljesítményével nyerte meg a szakmai stáb bizalmát. Boldizsár már 14 évesen a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett, végigjárta a korosztályok ranglétráját, majd az idei szezonban bemutatkozhatott az NB III felnőtt mezőnyében, a Vasas FC II. színeiben. A jelenleg 17 éves labdarúgó utánpótlás-karrierje során 117 bajnoki mérkőzésen szerepelt és 52 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Tagja volt az Akadémia 2021 tavaszán bronzérmet szerző U16-os csapatának, valamint a 2022-23-as szezon őszi idényében az U19-es kiemelt bajnokságban második helyen telel. Boldizsár tagja a Vasas FC II-nek is, ahol összesen 18 bajnoki mérkőzésen – ebből 12 alkalommal kezdőként – lépett pályára és 4 gólt szerzett, csapatával pedig újoncként a 10. helyen zárta az őszi szezont az NB III. Keleti csoportjában. A tehetséges fiatalra a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai stábja is felfigyelt, 2022 szeptemberében meghívót kapott az Üzbegisztán ellen készülő magyar U18-as válogatottba. Utánpótlás labdarúgónk részt vehetett a Vasas FC első csapatának 2023 januári edzőtáborában, mely program során nemzetközi környezetben is bemutatkozott. A jelenleg 17 esztendős játékos a szezon további részében – immáron hivatásos szerződéses játékosként – a Vasas FC II. keretét fogja erősíti. Gratulálunk Rab Boldizsárnak!

Hinora Kristóf továbbra is a Vasas játékosa marad, a 24 éves labdarúgóval szerződést hosszabbítottunk, Kristóf játékjoga újabb két évre a Vasasé. A játékos 2018 nyarán az MTK együttesétől került hozzánk kölcsönbe, de hamar bebizonyította, hogy fiatal kora ellenére csapatunk meghatározó tagja lehet. Egy évvel később klubunk élt a kölcsönszerződésben foglalt opciós vételi jogával, így végleg szerződtettük a többszörös utánpótlás-válogatott játékost. A több poszton is bevethető labdarúgó az azóta eltelt időszakban csapatunk alapemberévé vált, Vasas-mezben eddig bajnoki- és kupamérkőzésen 143 alkalommal játszott, melyeken 17 gólt szerzett. Hinora Kristóf szerződése 2023.06.30 járt volna le, de klubunk sikeresen megegyezett a játékossal, aki így további 2 (2025.06.30-ig) évre írt alá Angyalföldön.

Szalai Józseffel is szerződést hosszabbítottunk, a 2002-es születésű, mindösszesen 20 éves labdarúgó további 3 (2026.06.30-ig) évre írt alá Angyalföldön. A játékos Kecskemétről érkezve még 2021 februárjában kezdte meg angyalföldi karrierjét a Vasas Kubala Akadémia U19-es csapatában, de hamarosan már a felnőtt mezőnyben mutathatta meg magát, az NB II utolsó fordulójában a Győr elleni győztes találkozón mutatkozott be. Klubunk 2021. július végén profi szerződést írt alá az akkor 18 éves játékossal, majd a 194 centiméter magas középcsatár – a több játéklehetőség és ezáltal saját fejlődése érdekében – kölcsönben futballozott korábbi klubjában. Fiatal támadónk kölcsönszerződése lejárta előtt, 2022. januárjában visszatért Angyalföldre, ahol tavasszal tagja volt bajnokcsapatunknak, mely a szezon végén feljutott az élvonalba. A Vasas FC-ben eddig 9 mérkőzésen szerepelt és egy találatig jutott, emellett a Vasas FC II-ben 5 alkalommal lépett pályára és 3 gólt szerzett. Az idei szezonban főként kooperációs szerződéssel a Dorogi FC másodosztályú csapatában játszott, ahol 11 mérkőzésen egy gólt jegyzett. Szalai József szerződése 2023.12.31-én járt volna le, de klubunk sikeresen megegyezett a játékossal, így további 3 évig piros-kékben folytatja.

Ujvárosi Ádám játékjogát értékesítettük, korábbi labdarúgónk – kölcsönszerződését véglegesítve – a DEAC NB3-as csapatában folytatja pályafutását. A 22 éves belső védő 2020 januárjában a DVSC-től érkezett a Fáy utcába, angyalföldi karrierje során egy alkalommal viselte a piros-kék mezt. 2021 januárjától – a több játéklehetőség érdekében – kölcsönben szerepelt először a Szentlőrinc SE csapatában, majd az utóbbi egy évben a DEAC együttesében. Legutóbbi csapata megvásárolta klubunktól a labdarúgó játékjogát, aki így véglegesen a debreceni székhelyű klubnál folytatja pályafutását, melyhez sok sikert kívánunk!

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Varga Donát a DVSC második csapatának edzéseit látogatja. A 2003-as születésű játékos a Vasas Kubala Akadémia labdarúgójaként már 16 esztendősen bemutatkozott a Vasas FC felnőtt csapatában egy Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésen. Donátnak az Akadémia szerződést ajánlott, de a játékos nem fogadta el azt, így 2019 nyarán a holland élvonalbeli SC Heerenveenhez igazolt, ahol az eltöltött két év alatt 19 alkalommal lépett pályára különböző utánpótlás-korosztályok csapataiban. 2021 nyarán visszatért Magyarországra és a Vasas FC felnőtt csapatához igazolt. Kvalitásai ellenére nem tudott stabil kerettaggá válni a feljutásért küzdő csapatban, így bajnoki mérkőzésen sosem mutatkozott be a Vasas FC színeiben, második csapat híján pedig az Akadémia U19-es korosztályában szerepelt. Fél év elteltével – a több játéklehetőség és a fejlődése érdekében – kölcsönben folytatta a Budafoki MTE csapatánál. A lehetőség sajnálatosan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Donát a Promontor utcába való érkezése óta a BMTE 38 bajnoki mérkőzéséből csupán 8 meccsen szerepelt, mindösszesen 345 percet a pályán töltve. Egy év kölcsönjáték után a dél-budai klub közös megegyezéssel megszüntette a játékos szerződését, s bár Donátnak klubunk felajánlotta, hogy a Vasas FC II-vel kezdje meg a felkészülést és lehetőséget nyújtottunk arra, hogy a tavaszi szezon során Angyalföldön építse fel magát és hozza be a meccshiány miatti lemaradását, ennek ellenére a játékos nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, hanem hazautazott családjához Hajdúnánásra és kérte klubunkat, hogy engedélyezzük számára az edzéslehetőséget a DVSC NB III-ban szereplő második csapatában. A Vasas FC a kialakult helyzetre tekintettel az engedélyt megadta, így Varga Donát jelenleg a Debrecen második csapatának edzéseit látogatja."

Hinora ebben a szezonban 15, Szalai pedig 2 NB I-es találkozón tehette le a névjegyét. A sereghajtó Vasas jelenleg 15 ponttal rendelkezik. A pontjai számát legközelebb a Fradi otthonában növelhetné január 28-án. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek