nb1.hu

Válogatott: erős ellenfél érkezik – reakció

Két mérkőzés is vár Margret Kratz  együttesére.

ÍME, AZ MLSZ HÍRE:

Margret Kratz együttese pénteken és jövő kedden is 18.00 órakor fogadja felkészülési mérkőzésen az üzbég válogatottat.

Az idei tétmérkőzések őszi befejezését követően már két felkészülési mérkőzést is játszott női A-válogatottunk: előbb Gibraltárban nyert 12-0-ra, majd a csehek ellen ért el 3-3-as döntetlent idegenben. Novemberben további két meccs vár a mieinkre, ezeken az üzbég együttes fogadjuk a szombathelyi stadionban. A két válogatottat mindössze három hely választja el egymástól a FIFA világranglistáján: a mieink a 44. pozíciót foglalják el jelenleg, míg az üzbégek a 47. helyen állnak, ez alapján sem vár könnyű mérkőzés Margret Kratz együttesére. A két csapat egyszer már találkozott egymással, közel harminc éve egy nemzetközi tornán 7-0-ra nyert a magyar válogatott. Azóta a magyar és az üzbég női labdarúgás is rengeteget fejlődött, ekkora különbség aligha lesz a felek között Szombathelyen.

A csapat hétfő óta készül Bükön, azóta három edzésen vettek részt a játékosok. Margret Kratz egy helyen változtatott az eredetileg kijelölt keretén, Nagy Virág helyére Czellér Dorottya került.

– Az utóbbi időszakban több jó mérkőzést is játszottunk, és nem csak akkor, amikor nyertünk. Ide tartozik az Oroszország, a Lengyelország, a Brazília vagy a Csehország elleni találkozó. Az utóbbin például remek mentalitással játszott a csapat, nulla kettőről fordított három kettőre, bár a végén a csehek egyenlítettek. Üzbegisztán ellen is jó játékot, harcos mérkőzéseket várok. Két földrész, két futballkultúra találkozik, biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatunk ezekből a meccsekből. A két válogatott nagyon közel áll egymáshoz a FIFA világranglistáján, ezért erős ellenfélre számítok. Ezekkel a találkozókkal is folytatjuk a felkészülést, a következő tétmérkőzéseket 2023 őszétől az Európa-bajnokság selejtezői jelentik majd – mondta Margret Kratz a találkozók előtt. 

A pénteki mérkőzést a Duna World élőben közvetíti, a jövő keddi találkozó az m4sport.hu oldalon követhető élőben (majd az M4 Sport 19.30-tól összefoglalót ad a találkozóról).
A pénteki és a jövő keddi mérkőzésre egységesen 1000 forintért lehet jegyeket vásárolni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

A magyar válogatott kerete:
 
Kapusok:
Bíró Barbara (FTC-Telekom)
Pongrácz Ágnes (Puskás Akadémia FC)
Terestyényi Anna (MOL Fehérvár FC)
 
Védők:
Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Németh Diána (FTC-Telekom)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Németh Hanna (SV Werder Bremen)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Vida Boglárka (ETO FC Győr)
 
Középpályások:
Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Zeller Dóra (BK Hacken)
Csiki Anna (BK Hacken)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Csányi Diána (FTC-Telekom)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Mayer Zsófia (Puskás Akadémia FC)
Czellér Dorottya (FTC-Telekom)

Csatárok:
Vágó Fanni (FTC-Telekom)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)
Kaján Zsanett (ACF Fiorentina)
Vachter Fanni (MTK Budapest)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek