nb1.hu

Vadócz Krisztián Uruguay után Argentínában vagy Brazíliában folytatná

13 csapat van az NB I-ben, 15-tel beszélt.

Vadócz Krisztiánnak nehéz olyan helyet mutatni a térképen, ahol még nem játszott, hiszen megfordult már szinte az összes kontinensen: Európa számos országa mellett futballozott már Indiában, Hongkongban, Ausztráliában, legutóbb pedig Uruguayban. A jelenleg klub nélküli 42-szeres válogatott középpályás Magyarországon tartózkodik, és – mint azt a DIGI Sport híradójának elárulta – legutóbb Afrikában próbált csapatot találni magának.

"Az lett a végeredménye, hogy a parkba lementem, és megpróbáltam minél jobb színben feltűnni" – mesélte egy félmosollyal az arcán a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Vadócz Krisztián. "De egyébként volt kapcsolatunk több klubbal is a sógoromék által. Csak egy dologgal nem számoltunk, hogy akkor érkezett meg éppen ez az omikron nevezetű fenevad, és sajnos a lezárások miatt nem engedtek külsősöket edzeni a csapattal” – nyilatkozta Vadócz, aki négy hónapot töltött Dél-Afrikában. "Most pedig ide készülök, Brazíliába vagy Argentínába” – mutatott rá a térképen a két dél-amerikai országra a középpályás.

A tavaly augusztus óta szabadon igazolható labdarúgó a hazatérést is tervezte, de nem járt sikerrel. "Úgy terveztem, hogy Uruguayból hazaérkezve a Honvédnál tudok majd szerződést kapni, de ez nem jött össze. Aztán beszéltem több magyar csapattal is, azok sem jöttek össze. Nem is tudom, 13 csapat van az NB I-ben, én pedig beszéltem vagy 15-el" – árulta el a 36 éves játékos.

Vadócz Krisztián még bőven érez magában erőt egy újabb kihíváshoz. "Most kell megmutatnom, hogy milyen fából faragtak és milyen játékos vagyok. Nem akkor, amikor jönnek a sikerek, vagy épp a csapat ünnepelt játékosa vagy. Ezt a pillanatot szeretném megragadni, és élsportolóhoz méltóan mindent beleadni, nem feladni és dolgozni, hiszen akkor jönni fog a lehetőség.”

A világjáró labdarúgó általában nem egyedül utazik. "A feleségem szereti a jó országokat, de igazából a hidegebb országokban több időt töltött, mint a melegebb régiókban. Pedig mindig mondja nekem, hogy nem lenne baj, ha valamilyen trópusi részt is meglátogatnánk.”

Egyelőre a közeljövőt nem látja, de a tervei szerint 40 éves koráig még focizna Vadócz Krisztián.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek