nb1.hu

Ukrajna: harcolni fog a Fradi volt edzője

Szehrij Rebrov ígéretet tett!

Szerhij Rebrov, aki 2018-2021 között volt a Ferencváros edzője, a zöld-fehéreknél töltött időszaka alatt kiváló eredményeket ért el a csapatával. Rebrov jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben dolgozik az al-Ain trénereként.

Rebrov háromszor volt magyar bajnok a Ferencvárossal, a zöld-fehérekkel bejutott a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörébe is, 2019-ben az NB1.HU Magyar Aranylabda-szavazásán az év legjobb Magyarországon dolgozó külföldi edzője lett.

Rebrov az Ukrajnában kialakult sajnálatos és fájdalmas helyzetről az Independentnek adott nyilatkozatot. Rebrov ebben elmondta, hogy szezon után kész fegyvert fogni és csatlakozni az orosz–ukrán háborúban harcoló bajtársaihoz.

'Of course I will take a gun in my hand. We will survive.' – ex-Spurs and Ukraine star Sergei Rebrov

The club team he manages are three games away from winning their domestic title. The national team, the one he played for with pride 75 times, played for at the World Cup finals, are two games away from another World Cup finals. But that's in normal times and these are not normal times for Ukrainians.

„A fociról nem beszélhetek. Természetesen most nem a futballra gondolunk, hanem az országunk védelmére. Nagyon büszke vagyok az emberekre, a katonákra, akik megpróbálják megmenteni az országunkat. Ukrajna a jó oldalon áll, de harcolnunk kell a szabadságunkért. Jelenleg itt van munkám, de amint vége a szezonomnak, hazamegyek, a népemhez… Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a hazájukat. Úgy tudjuk, hogy az emberek kimennek az utcára és harcolnak, mindenki egységes, tudjuk, hogy mit kell tennünk… Készen állok arra, hogy fegyvert fogjak a kezembe.”

Rebrov az interjúban Vlagyimir Putyin orosz elnökről is kőkemény véleményt mondott ám…

Kapcsolódó hírek