nb1.hu

Újpest: végső búcsút vettek Tóth Józseftől

70 éves korában hunyt el a korábbi legendás játékos.

ÍME, AZ MLSZ HÍRE:

“A Megyeri úti temetőben helyezték végső nyugalomra Tóth Józsefet, a magyar válogatott és a Pécs, valamint az Újpest korábbi legendás játékosát.

Tóth József augusztus 11-én, 70 éves korában hunyt el. A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök, Dunai Antal, Csiki Károly és Sipos Jenő szóvivő búcsúzott az egykori kiválóságtól, utóbbi gyászbeszédében felidézte a legendás futballista sikerekben gazdag pályafutását. A korábbi játékostársak nevében Bodnár István érzelmes hangú beszédben búcsúzott Tóth "Jokkától". 
 
Tóth József a korszak egyik kiemelkedő labdarúgójaként Pécsen 132, Újpesten kilenc év alatt 263 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. A fővárosi klubnál kétszer lett magyar bajnok és kétszer hódította el a Magyar Népköztársasági Kupát a csapattal, igazi közönségkedvenccé vált. 1984-ben az MTK-VM-hez szerződött, itt két év alatt ötvenhat mérkőzésen játszott. Pályafutását a finn IF Kraft együttesében fejezte be.
 
A válogatottban 56 alkalommal szerepelt, többek között az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon. Egyetlen válogatottbeli gólját éppen az utóbbi tornán szerezte, a Salvador elleni 10-1-es győzelem alkalmával.

 

 

 

 

 

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek