nb1.hu

Újpest: kiderült, mikor térhet vissza a húzóember

Túl van a műtéten.

Térdsérülése után, sikeresen átesett Belgiumban az orvosi beavatkozáson az Újpest FC francia szélsője Yohan Croizet. A lila-fehér fanatikusok kedvence, a ZTE elleni döntetlennel záruló bajnokit, már a lelátóról nézte. 

A 30 éves labdarúgó a varratok kiszedésére vár, ha ez megtörténik megkezdheti a rehabilitációját. A klub orvosi stábja azzal kalkulál, hogy a beavatkozástól számítva mintegy hat hónapra lesz szüksége. “Bizakodásra adhat okot, hogy az Újpest stábjának megítélése szerint kiváló az izomzata, ami elősegítheti a rehabilitációt, továbbá megjegyzendő, hogy a kiváló képességű labdarúgónak korábban ilyen jellegű sérülése nem volt. Az Újpest orvosi stábja mindennap felméri Croizet állapotát, figyelemmel kíséri a gyógyulását, s ha úgy ítéli meg, csütörtökön a varratszedésre is sor kerülhet. Ezt követően kezdődhet a gyógytorna és a hosszas, fáradalmas munka” – írja a Nemzeti Sport. 

“Az első héten otthoni gyakorlatokkal kezdhet, utána már közösen elkezdünk dolgozni az izmok stimulálásával, illetve azzal, hogy a láb megfelelő mozgathatósági mértékét elérjük Ezután próbálkozhat a futóedzésekkel. A negyedik hónapot követően elkezdhet erősebb edzésmunkát végezni, a végleges felépülést hat hónap környékére tervezzük. A tervezett visszatérési idő egybeesik az idény téli időszakával, amikor fagyottak, keményebbek és csúszósabbak a pályák, azaz figyelnünk kell arra, hogy milyen körülmények között engedjük őt vissza a pályára” –  mondta a játékosról Zsarko Milovanovics fizioterapeuta az újpesti klubhonlapnak.

Croizet július közepén a Bohemians Praha elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek