nb1.hu

Újpest: az érkező gólkirály a szurkolóknak üzent, balhéra reagált a klub

Tisztázták a helyzetet.

Kedden beszámoltunk arról, hogy Ognjen Mudrinszki az Újpestnél folytatja a pályafutását.

A 31 éves szerb csatárral – aki az előző szezonban a szlovén élvonal legjobb játékosa és gólkirálya lett – az ujpestfc.hu készített bemutatkozó interjút, ebből idézünk.

"Vasárnap este jöttem, egy hotelben aludtam, majd másnap volt egy ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatom. Budapesten már többször is jártam, hiszen szerb vagyok, itt van a szomszédban, nagyon szép város, örülök, hogy itt lehetek Újpesten. Jókat hallottam a csapatról, ismerem már évek óta a klubot.  Azt hiszem, hogy ez egy előrelépés lehet a karrieremben, remek lehetőség, hogy megmutassam a képességeimet. Követtem a magyar focit az elmúlt években, jónéhány barátom itt játszik Magyarországon, csupa jókat hallottam tőlük is. Sok új stadion épült, kiválóak a körülmények, nagyszerűek a szurkolók és a labdarúgás is fejlődött, szóval tényleg csak pozitívumokat tudok mondani" – mondta, hozzátéve, hogy tipikus kilencesnek tartja magát, center poszton játszik, és nem csak lábbal, hanem fejjel is sok gólt szerez, talán ezt tudná kiemelni leginkább a képességei közül.

Mudrinszki – akinek a példaképe a brazil Ronaldo volt – néhány szót magyarul is tud, és átlagos embernek tartja magát.

"Jó reggelt, jó napot, semmit, gól, gólkirály. Nem emlékszem mindenre, de egy-két dolgot értek azért. Semmi különös, egy átlagos ember vagyok. Van családom, egy kisgyermekem, egy teljesen normális életem. Ezek a legfontosabbak."

Végül üzent is az Újpest-drukkereknek:

"Nekünk arra lesz szükségünk, hogy támogassanak, ott legyenek, buzdítsanak minket és higgyenek bennünk! Mi pedig szívvel-lélekkel megyünk fel a pályára és próbálunk minél több mérkőzést megnyerni."
 

Mudrinszki egyébként nyáron közel állt ahhoz, hogy szlovén klubjától, a Maribortól a Celjéhez igazoljon, ám kikerült egy videó a közösségi médiába, amelyben a csatár az alábbiakat mondta az egyik barátjának: "Tesó, kiraboltam őket! Teljesen… Celjében már gyűjtik a lóvét. Van egy fekete zacskód, hogy elvidd nekik? Abba szedjék össze, és legyen nálad a pénz! Na légy jó, nemsokára találkozunk." Ezt követően a hírek szerint a Celje elállt a szerződtetésétől, Mudrinszki pedig Thaiföldre igazolt.

Az M4 Sport utánakérdezett az Újpestnél az ügyben, a lilák pedig így reagáltak:

"Az Újpest FC tisztában volt a kérdéses pletykával, melyet a játékossal való személyes egyeztetés során tisztázott. Újpesten hiszünk a tiszta lapban és az új esélyben, melyet már számos játékos megkapott korábban is. A kérdésekre játékosunk a pályán tudja megadni a választ, melyben hiszünk, és alig várjuk, hogy január 29-én az M4 Sport képernyői előtt ezt gólok formájában tegye meg.”
 

Az Újpest január 29-én a Honvéd ellen folytatja az NB I-et.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek