nb1.hu

U21-es válogatott: két mérkőzést játszik Gera Zoltán csapata – reakció

Kiderült, kikre számít a szövetségi edző. 

ÍME, AZ MLSZ HÍRE:

“Gera Zoltán kihirdette 24 fős keretét, amely jövő hétfőn a törökországi Belekben utazik, ahol az azeri és a dán válogatottal játszik felkészülési mérkőzést. 

A nyári korosztályváltás óta két nemzetközi mérkőzésen van túl férfi U21-es válogatottunk, a bolgárokat és a litvánokat is 1-0-ra győzte szeptemberben. Novemberben két újabb meccs vár a csapatra, de immár nem hazai körülmények között: november 17-én Azerbajdzsán korosztályos csapatával, november 20-án pedig Dániával játszunk a törökországi Belekben, ahol egy hetet tölt el együttesünk.

Gera Zoltán szövetségi edző nem számíthat a litvánok ellen győztes gólt szerző Németh Andrásra, aki első alkalommal kapott meghívót az A-válogatottba, rajta kívül Baráth Péter és Kerkez Milos is a felnőttekkel készül, Vancsa Zalán viszont ezúttal az U21-es válogatottban bizonyíthat.

A keret magja a szeptemberi összetartáson részt vett játékosokra épül, de néhány új labdarúgó is bizonyítási lehetőséget kap, így Szalay Szabolcs, Mario Lucas Simut, Kosznovszky Márk, Szabó Bálint és Alaxai Áron is első alkalommal kapott U21-es meghívót.

– Folytatjuk a csapatépítést, ennek részeként néhány új játékost is kipróbálunk az előttünk álló egy hétben – mondta az mlsz.hu-nak a kerethirdetést követően Gera Zoltán. – Továbbra is törekedtünk arra, hogy elsősorban a rendszeresen játszó futballistákat hívjuk meg a keretbe, még ha ezen a téren volt is némi visszaesés szeptember óta, ugyanis kevesebbet játszottak klubcsapataikban a szóba jöhető labdarúgók. Két különböző stílusú ellenfél vár ránk Törökországban, az azeriek is magas szintet képviselnek, fizikálisan erősek, a dán válogatott pedig egy igazi európai topcsapat, melynek tagjai közül jó páran már a Bajnokok Ligájában is szerepeltek. Ennek megfelelően a második meccs igazi erőfelmérő lesz számunkra, lemérhetjük, hogy tíz hónappal az első Eb-selejtezők előre hol tartunk a kontinens egyik élcsapatához képest.

A válogatott tagjai vasárnap találkoznak Telkiben, hétfőn délelőtt még edzenek egyet az MLSZ edzőközpontjában, majd ezt követően indulnak el Belekbe.”

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:
Hegyi Krisztián (West Ham United)
Molnár Zsombor (Dorog)
Auerbach Martin (Csákvár)

Védők:
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Balogh Botond (Parma)
Alaxai Áron (Csákvár)
Iyinbor Patrik (Vasas)
Debreceni Ákos (Siófok)

Középpályások:
Kállai Kevin (Mezőkövesd)
Szabó Bálint (Újpest FC)
Bényei Ágoston (DVTK)
Kosznovszky Márk (Kozármisleny)
Mario Lucas Simut (Haladás)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Benczenleitner Barna (ETO FC)

Támadók:
Vancsa Zalán (Lommel)
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd)
Kovács Mátyás (MTK Budapest)
Tóth Milán (Sturm Graz II)
Szalay Szabolcs (ZTE)
Horváth Krisztofer (DVSC)
Katona Bálint (Kecskeméti TE)
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek