nb1.hu

U19: Vancsa vezérletével hengerelt a magyar válogatott

Hatalmas lehetőség előtt a csapat.

Férfi U19-es válogatottunk magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben Gyirmóton – számolt be róla az MLSZ.

Férfi U19-es válogatottunk a skótok ellen játszotta le második Eb-selejtező elitkörös mérkőzését. A találkozó előtt biztossá vált, hogy a törökök kiszálltak a továbbjutásért vívott harcból, miután 3-1-es vereséggel zárták az izraeliek elleni találkozót, a győztes csapat viszont nagy lépést tett a csoportgyőzelem felé. A mieinknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy az utolsó játéknap előtt is reális esélyünk maradjon a továbbjutás kiharcolására, de ugyanezt a skótok is elmondhatták magukról.

Tímár Krisztián öt helyen változtatott az izraeliek elleni kezdőcsapatán. Csinger Márk és Biben Barnabás eltiltás miatt nem léphetett pályára, helyükre Alaxai Áron és Lucas Mario került az együttesbe, mellettük Vancsa Zalán, Nagy Olivér és Benczenleitner Barna lépett elő kezdőjátékossá.

Jól kezdtük a mérkőzést, már az első percekben fölénybe kerültünk, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, és kombinatív játékkal igyekeztünk megbontani a három belső védővel felálló skótok hátvédsorát. Az első helyzet Lucas Mario Simut előtt adódott, a Haladás játékosa szép csel után lőtt kapura, de nem tudta pontosan helyezni a labdát. A vendégek kontrákból próbáltak veszélyeztetni, az első félórában kétszer sikerült megjátszaniuk a szélsőjüket, de kapura tartó lövésig nem jutottak el. A 29. percben Vancsa Zalán csapta be egy csellel Kerr Smith-t, aki elhúzta a lábát, a játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott. A büntetőből Németh Dániel a bal alsó sarokba helyezett (1-0).

A 36. percben megdupláztuk az előnyt, Vancsa tört be szépen a kapu előterébe, majd remekül játszotta meg Németh Dánielt, aki egy csellel tisztára játszotta magát, majd 5 méterről a hálóba lőtt (2-0). A skótok a szünetig nem tudtak újítani, magabiztos előnnyel zártuk a félidőt.

A skót válogatott a szünetben cserélt, és átállt 4-4-2-es formációra, amivel sikerült kiegyenlítetté tenni a játékot, sőt az első percekben inkább vendégakciókat jegyezhettünk fel. Tíz perc után azonban megérkeztek a magyar helyzetek, a legnagyobb után Vancsa lövését védte a kapus. Az 57. percben Tímár Krisztián kettő cserélt, Bényei Ágoston és Kerezsi Zalán jött be, a kétgólos Németh Dániel és Simut Mario hagyta el a pályát.

A skótok nem mondtak le a pontszerzésről, és többször is kecsegtető eljutottak a kapunkig, de a védelmünk állta a sarat, Senkó Zsombornak továbbra sem kellett nagyobb védést bemutatnia. A 75. percben tovább növeltük az előnyt, Vancsa cselezte le magát az alapvonalig a bal oldalon, nagyszerűen tálalt a csereként beállt, és középen helyezkedő Horváth Rajmund elé, aki nem is hibázta el a ziccert (3-0). A 79. percben egy bal oldali akció végén Vancsa is betalálhatott volna, de 6 méterről az elvetődő kapusba lőtte a labdát.

A 80. percre is maradt két cserénk, Vancsa helyét Gera Zalán vette át, Szujó Attilát pedig Török Kevin váltotta. A hajrában is volt néhány ígéretes lehetőségünk, de ezekből nem született gól, 3-0-s magyar győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Tímár Krisztián együttese az izraeliekhez hasonlóan négy ponttal áll, a skótok 3 pontosak, a törökök nem szereztek pontot. Csapatunk kedden a török válogatott ellen zárja a tornát.  

Magyarország–Skócia 3–0 (2–0)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző. V: Faruggia (máltai)
Magyarország: Senkó – Szujó (Török, 81.), Alaxai, Debreceni Á. – Kovács M. (Horváth R., 68.), Horváth A., Simut (Bényei, 57.), Benczenleitner – Németh D. (Kerezsi, 57.), Nagy O. – Vancsa (Gera Za., 81.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián
Skócia: Hogarth – Devine, K. Smith (A. Awokoya-Mebude, a szünetben), Murray, Mullen – Carse (Butterfield, 67.), Mi. Craig (Ma. Craig, 67.) – L. Smith (Apter, 82.), Lowry (McKinnon, 82.), Max Johnston – A. Brooks. Szövetségi edző: Billy Stark
Gólszerzők: Németh D. (31. – 11-esből, 36.), Horváth R. (74.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek