nb1.hu

U17-es válogatott: topcsapat ellen zárják az évet – reakció

Erőfelmérő a javából.

ÍME, AZ MLSZ HÍRE:

“A jövő tavaszi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es válogatott ismét topcsapattal mérkőzik meg.

A Belvon Attila vezette korosztályos együttes jó pár nagy skalpot szerzett már az elmúlt másfél évben, többek között az olaszokat is sikerült legyőznie felkészülési mérkőzésen. Az olasz válogatottnak a héten esélye nyílik a visszavágásra, ezúttal mi leszünk a házigazdák, Telkiben mérkőzik meg egymással a két csapat (kedden 15.00 órától, csütörtökön pedig 11.00 órától).

A magyar válogatott megnyerte az idei Telki Kupát, majd kétszer győzött a görögök ellen, az októberi, debreceni UEFA-tornát azonban nem sikerült szépen zárnia: a portugálok elleni 3-3-as döntetlen, majd a spanyolok elleni szoros vereség után az utolsó játéknapon Hollandia ellen nagy különbségű vereséget szenvedett a csapat, amely most egy hasonló kvalitású rivális ellen javíthat.

Belvon Attila ismét meghívott néhány új játékosokat a keretbe, amelybe ezúttal öt külföldön játszó futballista szerepel.

– Ismét jó erőfelmérő vár ránk, az olaszok továbbjutottak Eb-selejtező csoportjukból, kiemelkedő képességű játékosaik vannak, akik kiválóan elsajátították a válogatottjukra jellemző taktikát – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző. – Szervezett, fegyelmezett, dinamikus játékot szeretnék látni a csapatomtól, azokat az erősségeinket kell kidomborítanunk, amelyekkel néhány hónapja például az olaszokat is sikerült legyőznünk. Az októberi UEFA-torna nem úgy sikerült ahogy terveztük, de rengeteg tanulsággal szolgált a folytatásra. A korábban jól működő dolgokat azonban nem szabad elvetni, továbbra is ezekre építünk, és igyekszünk tovább gyakorolni, fejleszteni őket. A mostani összetartáson is kipróbálunk néhány új játékost, hiszen bár a keret magja adott, továbbra is alakulóban van az a keret, amellyel nekivágunk majd az Eb-re való felkészülés februárban kezdődő utolsó nagyobb szakaszának.

Az MLSZ YouTube-csatornája mindkét találkozót élőben közvetíti.”

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia)
Molnár Mátyás (Bp. Honvéd-MFA)
Radnóti Dániel (Ferencváros)
Petroff Zsombor (Újpest)

Védők:
Lengyel Noel (Főnix)
Umathum Ádám (Puskás Akadémia)
Ásványi Domonkos (Puskás Akadémia)
Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Manuel Burghart (Ried)
Hornyák Csaba (DVSC)
Kun Olivér (Puskás Akadémia)

Középpályások:
Kern Martin (Puskás Akadémia)
Farkas Patrik (Blackburn)
Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt)
Balabás Bence (Austria Wien)
Bagi Ádám (Ferencváros)
Németh Hunor (Köbenhavn)

Támadók:
Varga Zétény (Ferencváros)
Simon Benedek (Bp.Honvéd-MFA)
Katona István (Illés Akadémia)
Cserkuti-Németh Olivér (MOL Fehérvár FC)
Szabó Szilárd (Ferencváros)
Somfalvi Bence (Puskás Akadémia)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek