nb1.hu

Topliga az álma a svéd Malmö magyar származású csatárának

A magyar válogatott és Marco Rossi is szóba került. 

Szeretne a legjobb öt európai bajnokság valamelyikében futballozni Sebastian Nanasi, a svéd bajnokságban szereplő Malmö magyar származású csatára, akinek kedvenc együttese a Liverpool, példaképe pedig a német RB Leipzigben játszó Emil Forsberg.

A 20 éves támadó a közmédiának adott interjújában elmondta, nagyapja és édesapja után akár a magyar válogatottban is szerepelhetne, de eddig még nem keresték a magyar szövetségtől, időközben pedig bemutatkozott a svéd nemzeti csapatban.

"Január elején barátságos meccseken kaptam lehetőséget, ennek örültem és büszke vagyok rá. Ha Magyarországról hívnának, akkor természetesen át kellene tekinteni a lehetőségeket, de egyelőre a svéd együttesre koncentrálok" – mondta Nanasi, aki azt is elárulta, hogy látta a magyarok néhány Nemzetek Ligája-mérkőzését, amely alapján úgy véli, Marco Rossi szövetségi kapitány csapata "jó munkát végzett".

A svéd U17-es és U19-es válogatottban is megfordult csatár úgy fogalmazott, nagy várakozásokkal tekint az áprilisban rajtoló idény elé, a Malmövel a bajnoki cím és a kupagyőzelem az elsődleges céljuk, ő pedig szeretne minél több góllal és gólpasszal hozzájárulni az együttes eredményeihez.

"Nagy álmom, hogy egyszer a Premier League-ben futballozhassak, de egyelőre szeretném a Malmöben megmutatni, hogy mit tudok, és meccsről meccsre meggyőző teljesítményt nyújtani" – jelentette ki Nanasi, aki arról is beszélt, hogy a svéd válogatottból leginkább Forsberg játékát figyeli, és igyekszik minél többet ellesni a rutinos csatár megmozdulásaiból.

Nanasi azt is elmondta, soha nem járt még Magyarországon, de sok szépet hallott már Budapestről, ezért tervezi, hogy a jövőben ellátogat majd a magyar fővárosba.

A 20 éves támadó a félszezonban kölcsönben a Kalmarban játszott, ahol alapember volt. Tizenhat bajnokin öt gól mellett, hat gólpassz állt a neve mellett. Két mérkőzésen a svéd felnőtt válogatottban is pályára lépett.

Nanasit 2025. december 31-ig köti szerződése klubjához. A Transfermarkt oldala 1.8 millió euróra becsüli az értékét. 


 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek