nb1.hu

Több megkeresése is van a magyar válogatott védőnek

Szóba került az olasz élvonal is.

A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

„Szeretnék újabb meghívót kapni a válogatottban, amihez stabilan kell játszanom, és akkor úgy gondolom, hogy tudok egyet előrébb lépni” – mondta a Reggeli Startban Kecskés Ákos. A svájci bajnokság második helyén álló FC Lugano magyar védője a szerbek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, Marco Rossi esetleges újabb meghívója mellett a közeli jövő is szóba került a hódmezővásárhelyi születésű játékossal.

„A családhoz közel álló emberektől rengeteg hívást kaptam, illetve most, amikor az ünnepek alatt otthon voltam, akkor mindenki büszke volt rám, hogy megkaptam ezt a lehetőséget” – mesélte büszkén Kecskés Ákos a Reggeli Startban, aki első hódmezővásárhelyi labdarúgóként léphetett pályára a magyar labdarúgó-válogatottban a szerbek ellen 1-1-re végződött Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A klubjában és a nemzeti csaptatban is gyakran alkalmazott három középső védős rendszerről a játékos elmondta: „Az Atalantánál és az U21-es válogatottnál is játszottuk ezt a játékrendszert, így egyáltalán nem idegen nekem. De a mai fociban nagyon rugalmasnak kell lenni minden téren, a formációtól függetlenül. Úgyhogy teljesen mindegy a felállás, mindig alkalmazkodnunk kell.”

A Lugano, amelyben Kecskés Ákos 8 meccsen lépett pályára idén, a svájci bajnokság 2. helyén áll, 9 ponttal lemaradva a listavezetőtől: „Játékban nincsenek annyival előrébb, mint mi, de a Young Boys nagyon meglépett – top csapatról van szó. Viszont szeretnénk megint egy nemzetközi szereplést elérni a csapattal, és a svájci kupában akár a döntőig is eljuthatunk.”

A jövőjéről beszélve Kecskés Ákos úgy nyilatkozott, hogy „a szerződésem lejáróban van, és a Lugano szeretne megtartani. De meglátjuk, mi lesz. Az olasz bajnokság áll a legközelebb a szívemhez, hiszen öt évet töltöttem el ott, de reálisan kell látni, és nem egy nagyobb dologba beleugrani, amire nem vagyok kész. Vannak megkeresések több helyről, folynak a tárgyalások a Luganóval is, a végén szeretnék egy szintet lépni.” 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek