nb1.hu

Tíz év után újra összecsap Csehországgal a magyar válogatott

Marco Rossi elemezte az ellenfelet.

Szeptemberben a magyar válogatott Csehországgal játszik edzőmeccset a Puskás Arénában – erről az mlsz.hu adott ki egy közleményt:

"Szeptember 10-én vasárnap este 18 órától Csehország ellen játssza idei második felkészülési mérkőzését a férfi A-válogatott. A mérkőzést a Puskás Arénában rendezik. 

Miután az Eb-selejtezők sorsolásakor a magyar válogatott ötcsapatos csoportba került, az idei évben két barátságos mérkőzést is játszania kell. Az elsőn március 23-án, szintén hazai pályán Észtország ellen lép pályára Marco Rossi együttese, míg a második selejtezőcsoportbeli szabadnapon Csehország lesz az ellenfél a Puskás Arénában.

A cseh válogatott jelenleg két hellyel mögöttünk, a 38. helyen áll a világranglistán, vagyis nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a magyar csapat. Ők is a Nemzetek Ligája A-ligájában szerepeltek tavaly, de a csoportjuk (Spanyolország, Portugália, Svájc, Csehország) utolsó helyén végeztek, így visszaestek a B-ligába. Voltak azért kiemelkedő eredményeik, hazai pályán legyőzték Svájcot, illetve döntetlent játszottak Spanyolországgal, ami jól mutatja az erősségüket. Több játékosuk játszik a Bundesligában, illetve Olaszországban, de az angol West Ham Unitedben is szerepel két labdarúgójuk. Egy légiósuk a magyar élvonalban futballozik: Patrizio Stronati a Puskás Akadémia játékosa. A szövetségi kapitány Jaroslav Šilhavý, aki Marco Rossihoz hasonlóan 2018 óta tölti be a posztot. 

A tavalyi világbajnokságra ugyan nem jutott ki a cseh válogatott, azonban a pótselejtezőkig még eljutott, ott hosszabbításban szenvedett 1-0-s vereséget Svédországtól. A vb-selejtezőkön egyébként márciusi ellenfelünkkel, Észtországgal egy csoportban szerepeltek a csehek, idegenben 6-2-re, hazai pályán pedig 2-0-ra nyertek. 

– Egy olyan csapattal fogunk játszani, amely kifejezetten erős, még akkor is, ha a legutóbbi mérkőzései a Nemzetek Ligájában és a vb-selejtezőkön nem úgy sikerültek, ahogy azt minden bizonnyal szerették volna – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi szövetségi kapitány. – A cseh válogatott szervezett futballt játszik, nagyon jó játékosokból áll, akiknek nagy része kifejezetten erős bajnokságokban edződik. Az idei célunk, hogy az Eb-selejtezőkről kijussunk a kontinenstornára, azonban felettébb nehéz dolgunk lesz, és a selejtezősorozat hajrája előtt fontos szerepe lesz a csehek elleni mérkőzésnek, amelyen ugyanolyan keményen kell majd harcolnunk a győzelemért, mint a selejtezőkön. Szeptemberig sok idő van még, így lehetőségünk lesz alaposan kielemezni a cseh válogatott játékát, és persze a saját játékunkat is fejleszteni szeretnénk addig. 

A magyar és a cseh válogatottnak ez lesz a negyedik hivatalos összecsapása Csehszlovákia felbomlása óta, az eddigi három találkozón egyszer győztünk, egyszer alulmaradtunk, egyszer döntetlen lett a végeredmény (korábban Csehszlovákia ellen 19 győzelem, 10 döntetlen, 9 vereség volt a mérlegünk). Legutóbb 2013. augusztusában találkozott a két csapat, akkori 1-1-es döntetlent hozott a felek budapesti találkozója, a mieink gólját Dzsudzsák Balázs szerezte.

Marco Rossi együttese legközelebb március 23-án Észtország ellen lép pályára, majd négy nappal később, szintén a Puskás Arénában, Bulgária ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek