nb1.hu

Szófiába igazolhat a ZTE gólerősnek beharangozott támadója

Harmadszor is megszereznék.

„Huszonegy éves, kiváló felépítésű csatárral erősít klubunk. Preslav Borukov a Levski Sofia csapatában pallérozódott, majd 2016-ban Angliába igazolt, a Sheffield Wednesday csapatához. Négy év angliai légióskodás után hazatért és a legutóbbi szezont az FK Etar csapatában játszotta. Nagyszerű szezont produkálva, tizenkét góllal zárta a bolgár bajnokság 2020/21-es kiírását. A bolgár utánpótlás-válogatott támadó 1+2 évre kötelezte el magát klubunkhoz” – jelentette be bizakodva, sőt mi több, örömittasan a ZTE klubhonlapja az új igazolást még augusztus 16-án.

Bolgár gólvágóval erősítettünk

 

Mindez két hónappal ezelőtt történt tehát, és bár minden futballistának idő kell a beilleszkedéshez, eddigi teljesítménye alapján kijelenthető, hogy történetünk főhőse is csak egy olyan légiós, aki inkább elveszi a helyet egy magyar játékos elől, mintsem példát mutatna a többieknek, legfőképpen a fiataloknak.

Borukov ugyanis eddig 5 bajnoki mérkőzésen játszott, 3 alkalommal az NB I-ben, 2-szer meg az NB III-ban. Az élvonalban 102, a harmadosztályban 145 játékperce van eddig, összesen 1 gólt szerzett eddig, méghozzá a ZTE-Paks mérkőzésen, amikor a csapata 5-2-re kikapott hazai pályán.

Левски започва нова офанзива за Преслав Боруков през зимата

Левски ще направи трети опит да вземе Преслав Боруков, пише "Мач Телеграф". "Сините" искат да вземат нападателя през януари, когато в клуба ще има повече пари, след като основен спонсор официално ще стане Palms Bet. Към днешна дата Боруков е собственост на унгарския елитен Залаегерсег.

A mindössze 21 éves játékos még formába lendülhet, és akkor jól járhat a ZTE a leigazolásával, pláne akkor, ha igaznak bizonyulnak azok a bolgár sajtóértesülések, melyek szerint a Levszki Szófia a télen megvásárolná a támadót, akit az elmúlt két évben már kétszer is szerződtetni akart.

A topsport.bg arról ír, viszonylag alacsony a támadó kivásárlási záradéka, a Transfermarkt 225 ezer euróra taksálja az értékét.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek