nb1.hu

Szerbiában folytatja a DVTK támadója

Visszavárják a kettős állampolgársággal rendelkező játékost.

A másodosztály éllovasa, a DVTK szűkszavú közleményben jelentette be a hivatalos honlapján, hogy „Szőke Adrián a következő fél évben a szerb élvonalban szereplő TSC Backa Topola csapatában folytatja kölcsönben pályafutását. Kölcsönszerződése lejártát követően visszavárjuk!”

A szerb élvonalban jelenleg a harmadik helyen álló Topolya már kicsit bővebben fogalmazott a Facebook-oldalán, pláne azért, mert szerbül is megtette a maga hivatalos bejelentését: „Szőke Adrián (24) a szezon végéig kölcsönbe érkezik csapatunkhoz a Diósgyőr együttesétől. A fiatal moholi támadó korábban a holland Heracles csapatában is szerepelt. Isten hozott a TSC családban!” 

Szőke Adrián egyébként magyar-szerb kettős állampolgár, a Szerbiában található Zentán látta meg a napvilágot még 1998-ban. 

Felnőttként a Köln második csapatában mutatkozott be, majd 2019 és 2022 között a Heracles Almelo csapatában bizonyíthatott, az első évben a második számú gárdában.

Az ősszel a DVTK-ban 14 NB II-es meccsen lépett pályára, két gólt szerzett 624 perc alatt, 6 alkalommal volt kezdő, ugyanennyiszer hívták le idő előtt a pályáról, kettővel többször meg becserélték. A DVTK NB III-as alakulatában 2 mérkőzésen bizonyíthatott.

Szőke a szerb U18-as válogatottban kétszer, a magyar U21-es válogatottban négyszer játszott.
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek