nb1.hu

Szerb csapat ellen búcsúzott a Vidi az edzőtábortól

Debütált az új igazolás. 

Lejátszotta negyedik, egyben utolsó felkészülési találkozóját az NB I nyolcadik helyén álló MOL Fehérvár FC. Huszti Szabolcs együttese a szerb másodosztályú Radnicki Beograd ellen lépett pályára horvátországi Porecben, ahol végül 1-1-es döntelennel zárult a találkozó. 

ÍME, A FEHÉRVÁR BESZÁMOLÓJA:

Döntetlennel zártuk az edzőtábort

Szabó Levente góljával vezettünk, majd a második félidőben egyenlített a Radnicki Beograd.

A horvátországi edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén csapatunk a szerb másodosztályú Radnicki Beograd ellen lépett pályára Porecben, Huszti Szabolcs a Rockov – Bese, Serafimov, Fiola, Hangya – Deybi, Kovács B. – Menyhárt, Pető, Schön – Szabó L. kezdő tizenegyet küldte a pályára, friss igazolásunk, a hondurasi Deybi Flores első alkalomal lépett pályára Vidi-mezben.

Aktívan, nagy iramban kezdtük a találkozót, Bese lövését blokkolták, Pető szabadrúgása fölé szállt, majd a 17. percben megszereztük a vezetést: az ellenfél kapusa az őt megtámadó Szabó Leventét találta el, a labda pedig csatárunk lábáról a kapuban kötött ki (1-0).

A vezető gól után is támadásban maradtunk, az ellenfél nagyon ritkán jutott el a tizenhatosunk környékére, az első említésre méltó lövésükre a 26. percig kellett várni. A 34. percben Bese jobb oldali beadására Szabó érkezett, de pörgetése elkerülte a kaput, a másik oldalon Andric szöglet utáni fejese ment mellé. A félidőt Deybi sorfalban elakadó szabadrúgása zárta.

Fordulás után, a 47. percben Ahmetovic 7 méteres lövését Rockov védte bravúrral, majd Andric jobb oldali, 16 méteres tekerését a léc alól ütötte ki kapusunk. A második félidő ezen részében ellenfelünk támadott többet, majd a 60. percben Deybi lövését blokkolták. Ezt követően Funsho és Cserkuti-Németh állt be, majd egy hazaadás miatt megítélt szabadrúgást lőttek az oldalhálóba a szerbek. Az utolsó 20 percre Kojnok érkezett a pályára, majd a 72. percben egy 15 méterről leadott lövéssel Nedeljković talált a kapunkba (1-1).

A 82. percben Szabó, majd Pető lövését is kiütötte az ellenfél kapusa, három minutummal később Funsho próbálkozása is az ő zsákmánya lett. Közben az utolsó negyedórára hosszú rehabilitációt követően a nyári edzőtáborban súlyos sérülést szenvedett Alef is visszatért a pályára. A 89. percben Kovács Bence tört a kapu felé, de 14 méterről fölé lőtt. A meccs utolsó momentumaként Pető bal oldali beadása után Cserkuti-Némethről pattant a labda a kapu mellé. Így utolsó edzőmérkőzésünk 1-1-el ért véget, csapatunk a holnap délelőtti regenerációt követően indul haza Székesfehérvárra.”

Felkészülési mérkőzés(Porec)
MOL Fehérvár FC-Radnicki Beograd 1-1 (1-0)

Gól: Szabó L.(17.), Kojnok(72.)

A Vidi a tavaszi első bajnokin Kecskemétre látogat január 29-én. 
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC