nb1.hu

Storck szavai: hosszabbítás, horvát-meccs, Eb-felkészülés

Telki – A 4-2-3-1-es felállásban játszhatunk, alakul az Európa-bajnoki keret.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, további két évvel, 2018. június 30-ig meghosszabbította szerződését Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a jövőben is ellátja az MLSZ sportigazgatói feladatait is. 

                                

A szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői telki edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon örül annak, hogy az MLSZ bizalmat szavazott neki, egyben hatalmas kihívást jelent számára a 2018-ig tartó megbízatás.

 

„Szeretném megköszönni Csányi elnök úrnak és az egész elnökségnek, hogy bizalmat szavazta neki sportigazgatóként is. Szeretnék folytatni a jövőben, amit elértünk, de hangsúlyoznom kell, számítok a klubcsapatok vezetőire is, hiszen nélkülük nem lehet sikert elérni” – mondta Storck.

 

Ami a válogatott heti felkészülését illet, Storck elmondta: a horvátok ellen készül már a csapat, de betegség miatt Lovrencsics játékára nem számíthat, őt Bese Barnabással pótolják, aki jobb védő pozícióban nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. Kérdéses még Kádár Tamás játéka is, aki bokasérüléssel küzd.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott: a szövetségi kapitány Telkiben két részre bontja a csapatot, hiszen vannak, akiknek fizikálisan javulniuk kell, csütörtökön is két csoportban készül majd a válogatott, pénteken pedig együtt edzenek a válogatott tagjai, utána pedig következik a mérkőzés.

 

„Hogy miért a horvátokat választottam ellenfélnek? Tudjuk, hogy az Eb-n is erős csapatok ellen játszunk majd, így erős ellenfél ellen kell készülnünk. A horvátok hasonló stílusban játszanak mint az osztrákok, így fel kell mérnünk, hogy egy hasonló ellenféllel szemben mire vagyunk képesek, hol tartunk jelenleg.  A 4-2-3-1-es felállásban fogunk játszani, várhatóan úgy, mint a horvátok. Minden játékosom egy tervet kapott, hogy hogyan készüljön a horvátok ellen. Rengeteg tapasztalatot szerezhetünk, amit az osztrákok elleni Eb-csoportmérkőzésen kamatoztathatunk" – hangsúlyozta.

 

A kapitány hozzátette: a felkészülési mérkőzések számára nem barátságos mérkőzések, hiszen itt minden játékos lehetőséget kap arra, hogy bizonyítson, hogy ott a helye az Eb- keretben. Akik a hétvégén nem szerepelhetnek, azok majd májusban bizonyíthatnak.

 

A hosszabbítással kapcsolatban Storck elmondta, sportigazgatói szerződése 2018-ig szólt, míg szövetségi kapitányi megbízatása az Európa-bajnokság után lejárt volt, ezt hosszabbították most meg Csányi Sándorral.

 

A norvégok elleni pótselejtezőhöz képest Leandro és Vanczák Vilmos nem kapott behívót Storcktól. A két játékosnak Storck személyesen mondta, a jövőben már nem számít a játékukra a válogatottnál, a kapitány elsősorban a fiatalabb generációra épít.

 

(M4 Sport)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC