nb1.hu

Oenning bírózott és sérült kulcsemberéről beszélt, Szabics és a különbség – reakciók

Waltnert a vére vitte, Hornyák több játékosát is kiemelte.

Két mérkőzéssel zárult az NB I 1. fordulója vasárnap – lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők!
 

ZTE-MOL FEHÉRVÁR FC 1-1

Waltner Róbert (ZTE): "Igazságos döntetlen született. A Vidinek voltak helyzetei az első félidőben, de mi is szerehettünk volna gólt Zimonyi révén. A Vidi remek csapat, jól is játszottak, de hátrányból döntetlenre hoztuk a meccset, mindenki odatette magát. Láttam a csaptegységet, készültünk ellenfelünkre, akik váltottak is meccs közben. Sok sérültünk van, nem volt cserénk a középpályára, a fiúk viszont megdolgoztak az egy pontért, büszke vagyok rájuk! Nagyon elfáradtam én is, nem tudtam ülve maradni a mérkőzésen. Vitt a vérem, beleéltem magam, legszívesebben befutottam volna a pályára. De megérte!"

Hiába a fölény és a Dárdai-gól, a VAR és a ZTE is "lecsapott" a Vidire – NB1.hu

 

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): "Nagyon pozitív volt a reakció az elmúlt két hétben történtekre, elégedett vagyok a hozzáállással. A helyzetek alapján bőven meg kellett volna nyerni a meccset. Keményen dolgoztunk, és ha így fogunk dolgozni a jövőben is, meg fogjuk nyerni a mérkőzéseket. A különbséget szerintem lehetett látni a stadionban és a tv előtt is, ezt a mérkőzést minimum 1-0-ra meg kellett volna nyerni. A hazaiaknak egy helyzetük volt az első félidőben, többre nem emlékszem, a másodikban pedig helyzet nélkül kaptunk egy gólt. A meccset kontrolláltuk, az egyenlítés után is voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a második találatot. Mindkét cserejátékost azzal küldtem be, hogy nyerjünk és gólt, gólokat szerezzenek, esetleg gólpasszt adjanak, ez ma sajnos nem sikerült."

 

ÚJPEST-PUSKÁS AKADÉMIA 1-2

Michael Oenning (Újpest): "Nem gondolom azt, hogy az utazás miatti fáradtságot kifogásként említhetnénk, hisz a Puskás Akadémia is a nemzetközi porondon játszott. Mindkét csapat jól focizott, helyenként kiváló játékkal, ugyanakkor nagyon kemény, kiélezett, néha zavart, ideges volt a helyzet. Az első félidőben irányítottuk a játékot, nyomást helyeztünk rájuk, sok helyzetet dolgoztunk ki, csak az utolsó mozzanatok hiányoztak, meg a gól. Nem igazán tudtuk meggátolni a kontráikat, majd kaptunk egy szerencsétlen gólt, ami a félidei megbeszélést is befolyásolta, újra kellett szerveznünk a játékunkat. Nem nagyon volt balansz, egyensúly a játékunkra, és úgy érzem, ez érvényes a játékvezetőkre is – nem azt akarom mondani, hogy a kárunkra döntöttek volna, de nagyon zavart volt az egész találkozó. Csalódást keltő, hogy szögletből kaptuk a második gólt, ezen dolgoznunk kell a jövőben. Örülök Katona góljának, jól szállt be a meccsbe, a jövő játékosa lehet ő. Sajnálom, hogy aztán nem tudtunk már betalálni, a legfontosabb azonban sajnos Georgi Beridze izomsérülése. Egyelőre semmi konkrétat nem tudunk vele kapcsolatban, vizsgálatok várnak rá."

Újpest-Puskás Akadémia: három gól, balhé és vezéráldozat (?) – NB1.hu

 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Nagyon fontos győzelem, nem könnyű idegenben az Újpest ellen játszani, jó, konszolidált a csapatuk. Nagyon örömteli, hogy az előző szezon és az első évembeli győzelmünk után ismét nyertünk itt. Az Újpestnek olyan programja volt, mint nekünk, csak volt még egy hazaútjuk, számítottunk arra, hogy el lesznek fáradva picit jobban, mint kell. Erre építettük a taktikát, váltottunk, frissítettünk, nagyon jól csinálták a gyerekek, amit elterveztünk: gyors ellentámadásokkal tudtunk veszélyes lenni a kapujukra. Kozák Kiss Tomival együtt nagyon sok munkát végzett, Gera Dani új erőként jól állt be a csapatba, Favorov és Corbu is jól dolgozott a középpályán, és örömteli, hogy Baluta is kezd feljönni és gólt is szerzett. Fontos győzelem ez azok után is, hogy nem sikerült továbbjutnunk a Konferencia Ligából. A csapatomnak köszönöm a mai teljesítményt, az Újpestnek pedig sok sikert kívánok a Konferencia Ligában, hisz a magyar színeket képviselik."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek