nb1.hu

Nem volt tömegnyomor a 17. forduló meccsein

Budapest – Így számolnak a vezetők, úgy a drukkerek. Adatok!

Tegnap rendezték meg az OTP Bank Liga 17. fordulóját, egészen kiváló mérkőzésekkel. Legalábbis, akik szeretik a magyar focit, biztosan így vélekednek a látottakról. A dolog nem is olyan apró szépséghibája viszont az, hogy nagyon kevesen voltak kinn a mérkőzéseken. Ennek lehetett az oka a téliesre fordult időjárás, szurkolói csoportok távolmaradása és az is, hogy néhány drukker mostanra már teljesen kikészült kedvencei eddigi szereplésétől.    

A nézőszámokkal kapcsolatban ismét fontos leszögezni, hogyan történik azoknak a kiszámolása. A múlt héten, az MTK-FTC találkozón a hivatalos adatok alapján 2114 néző volt jelen, míg a cközep.hu szerint csak 934-en voltak a lelátókon. Éppen ezért nem árt vagy „ezredszer” elismételni mindkét fél, azaz a vezetők és a szurkolók számára is, hogyan számol a másik.    

Vezetők Az elöljárók, egy adott meccs létszámának a megállapításához, számításba veszik az eladott belépőket, a tiszteletjegyeket és a bérleteket is. A bérletesek közül nem mindenki jár ki a mérkőzésre, és olyan is van, hogy az sem tud végül kimenni, aki megvette az adott találkozóra szóló zsugáját. De ez a vezetőket nem zavarja, mert közgazdasági értelemben számolnak, minden adott meccsre, minden eladott belépő (mindegy, hogy jegy vagy bérlet), érvényes a kalkulációikba, ami logikus is az ő részükről, mert a futballcsapatokat majd’ két évtizede gazdasági társaságok és nem társ

adalmi szervezetek irányítják. A tiszteletjegyek nem hoznak bevételt, de hát azok gazdái is ott ülnek a lelátókon, mert ezeket a kezdés előtt, személyesen kapják meg a bejáratnál, névre szólóan.     Szurkolók A fanatikusok részéről is logikus, mivel nem gazdasági értelemben számolnak, hogy azokat veszik számításul, akik ott vannak a lelátón. Csinálják is, hogy körbefotózzák a pályát, aztán megszámolják a drukkereket. És ez tényleg logikus. Viszont egy adott pillanat nem fedi le teljesen a valóságot, mert lehetnek emberek a büfében, vagy nem jutottak még be, vagy már hazamentek, budin vannak, egyebek.  

De a lényeg a lényeg a részükről: aki ott van, az ott van, aki meg nincs ott, az nincs ott.    

Véleményünk Mindkét számítás jó, de egyik sem tökéletes, ezért ez a harc is tovább folytatódik majd az elöljárók és a szurkolók között. De azért valahol szomorú, hogy azon kell vitatkozni, hogy ezren vagy kétezren, háromezren vagy négyezren vannak a meccseken.    

S. Z.    

 

A 17. forduló hivatalos (!) adatai  

Összesen:14 172 Átlag: 2362    

Mérkőzésenkénti lebontás FTC-DVSC 6642

Haladás-Újpest 2817

Diósgyőr-Paks 1951

Videoton-MTK 1314

Vasas-Puskás Akadémia 950

Honvéd-Békéscsaba 500

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC