A magyar és az olasz konyha titkai.
A sport, és ezen belül a labdarúgás is, nem csak annyiból áll, hogy a sportolók/futballisták részt vesznek az eseményeken és az edzéseken azért, hogy felkészüljenek a megmérettetésekre. Ahhoz, hogy a tréningeken és a versenyeken megfelelően tudjanak teljesíteni, fontos a regeneráció és a táplálkozás is.
A nem kellően kipihent test és a testet nem egészségesen tápláló étkezés nem segíti a sportolókat a minél jobb teljesítmény leadásához és ezáltal a minél jobb teljesítmény eléréséhez. Sem a felkészülési időszak alatt, sem a versenyszezonban/versenyeken.
Az edzőtáborok a minél jobb felkészülést szolgálják, ideális tereppel az edzésekre és a pihenésre. Valamint a táplálkozásra. Ez utóbbinak a megismertetésére a Honvéd táplálkozási részlegének a szakembereit kértük fel.
A beszélgetés elején hangsúlyozták, hogy „korábbról és most is keverednek az olasz és a magyar szokások, s természetesen minden speciális étrendet, vagy ételt igénylő játékosunkra külön figyelünk”.
Ugye a Honvédot most is olasz szakmai stáb irányítja, ezért is volt fontos egyből hangsúlyozni, hogy összetett a helyzet, hiszen a talján étkezés eleve egyedi.
null
null
REGGELI
Fakultatív, bioritmusnak, szokásoknak megfelelően, az van csak megszabva, hogy legkésőbb meddig kell reggelizni (edzés időpontjától függ)
Választék:
Ami mehet: kenyér, sonka, kalács, lekvár, müzli, főtt tojás
Ami nem: virsli
null
null
EBÉD
Ami mehet:
leves
grillezett csirkemell, grillezett zöldségek, rizs, tészta, friss paradicsomszósz
jégsaláta, olivaolaj
Édesség: linzer, crostata
Ami nem mehet: sajt
VACSORA
Svédasztal
csirkecomb, zöldség, hal, tészta, paradicsomszósz
Meccs előtt:
este lehet sajt, csirkecomb
Meccs után:
bolognai, marha steak, Snack
Extra esetek:
Késői meccsnél:
tészta, paradicsomszósz, hús nélkül
Edzés előtt ajánlott, edzőtáborban is:
csipegetnivaló, sós, édes, kis falatkák, gyümölcs, teasütemény
Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)