nb1.hu

Mezőkövesd: martinique-i válogatott támadó középpályás jött

Francia és belga csapatokban is megfordult.

Thomas Ephestion a Mezőkövesdben fog futballozni – ezt az NB I-es csapat jelezte a hivatalos oldalán. Íme a Kövesd közleménye:

"Thomas Ephestion személyében egy 27 éves válogatott támadót igazolt klubunk.

A francia és martinique-i állampolgárságú játékos, Franciaországban a Valenciennes FC csapatában és az Olympique Marseille együttesében nevelkedett. A labdarúgó 2013 nyarán igazolt a Marseille U19-es csapatához, majd a klub B együttesében szerepelt, ahonnan 2016 januárjában a szintén francia AS Béziers gárdájához szerződött. Egy évvel később a Lens csapatához került, ahol másfél évet töltött, majd az ugyancsak francia US Orléans együttesében folytatta a pályafutását. Ezt követően két belga klubban is megfordult, játszott a KVC Westerlo és az RWD Molenbeek csapataiban, utóbbi klubtól igazolt Mezőkövesdre. A játékos a Molenbeek együttesében 45, az Orléans-ban 44 mérkőzésen kapott lehetőséget, a Lens gárdájában 23, a klub B csapatában 8 találkozón, míg a Béziers együttesében 18 mérkőzésen játszott.

A labdarúgó a transfermarkt.com adatai szerint két találkozón lépett pályára a martinique-i válogatottban, a két mérkőzésen két gólpasszt jegyzett."

A 27 éves futballista értékét a Transfermarkt 300 ezer euróra becsüli. Az oldal 2020 januárjában 400 ezer euróra taksálta a futballistát:

Ephestion a mostani idényben nyolc meccsen jutott szóhoz előző klubjában, a belga másodosztályban érdekelt RWD Molenbeekben, a statisztikai lapján egy gólpassz szerepel. 

Az NB I-ben kilencedik helyen álló Mezőkövesd a Puskás Akadémiát fogadja vasárnap 13 órától a bajnokságban. 

A Kövesd ma jelentette be, hogy Csontos Dominik távozott: 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek