nb1.hu

Megvan a Paks menetrendje, feljutott az Újpest, a Fradival játszik a Sepsi

Igazoltak is a sepsiszentgyörgyiek.

PAKS

"A jól megszokott ritmusban készülünk a 2022/23-as OTP Bank Liga szezonjára. A rövid nyári pihenő után csapatunk a felkészülés első felét stadionunk edzőpályáin kezdi, a második etapban edzőtáborra kerül sor, végül, a szezonrajt előtt ismét itthon tréningezünk majd. Labdarúgóinknak először június 13-án van jelenésük zöld-fehér öltözőnkben. A harc a pontokért július 29-én indul, a srácoknak tehát hét hetük van újra felpörögni, mely időszakban több edzőmeccset is vívunk. Klubunk idén a tábor helyszínéül, akárcsak tavaly, a szlovéniai Zrece települését választotta, ahol minden maximálisan megfelel a nyugodt és professzionális felkészüléshez a következő évadra. Játékosaink 2021. július 10-e és július 16-a között tréningeznek majd a szomszédos országban, ahol több nemzetközi edzőmérkőzés elé nézünk. A teljes nyári programunkban egyébként felkészülési mérkőzésből nem lesz hiány, ezekkel a tervezett találkozókkal pedig remekül hangolódhatunk az előttünk álló újabb NBI-es szezonunkra.   

Kulcsdátumok:    

2022. június 13. – a felkészülés kezdete, az első edzés és orvosi vizsgálatok   

2022. június 25. – edzőmérkőzés: PAKSI FC – BFC Siófok (NBII.)   

2022. június 30. – edzőmérkőzés: DAC (szlovák I.) – PAKSI FC   

2022. július 6. – edzőmérkőzés: PAKSI FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NBII.)  

2022. július 9. – edzőmérkőzés: PAKSI FC – III. Ker. TVE (NBIII.)   

2022. július 10. – indulás a szlovéniai edzőtáborba (Zrece)    

2022. július 11. – edzőmérkőzés: az ellenfél még szervezés alatt (Szlovénia)   

2022. július 13. – edzőmérkőzés: az ellenfél még szervezés alatt (Szlovénia)   

2022. július 16. – edzőmérkőzés: az ellenfél még szervezés alatt (Szlovénia)   

2022. július 16. – hazatérés a szlovéniai edzőtáborból (Paks)    

2022. július 23. – edzőmérkőzés: PAKSI FC – PMFC (NBII.), PAKSI FC – Kozármisleny (NBII.)   

2022. július 29. – OTP Bank Liga, a 2022/23-as szezon első fordulójának hétvégéje"

ÚJPEST

"Az már a 2021/22-es szezon elején kiderült, hogy idén nem csak a tabella első helyezettje, hanem a Simple Női Liga létszámbővítése miatt az ezüstérmes is a legmagasabb osztályban folytathatja a jövő idényben. Hölgyeink végül a második helyen zárták az NB II. Keleti csoportját, így a következő kiírásban már a legmagasabban jegyzett csapatok között indulhatnak.

A lányok vezetőedzőjét, Oroszi Sándort kértük meg, hogy értékelje a mögöttük hagyott hónapokat: 

Két céllal vágtunk neki ennek az évadnak, ebből egyet tudtunk teljesíteni, és ez volt a fontosabb, hogy az első osztályba való feljutást kivívjuk. A második törekvésünk a bajnoki cím lett volna, arról sajnos lecsúsztunk. Gyakorlatilag a mi hibánk, hiszen néhány mérkőzést elrontottunk olyan értelemben, hogy a helyzetkihasználásunk tragikus volt, így lett aztán egy-két meccs végeredménye döntetlen. Nem lenézve ellenfeleinket, hisz ők mindent megtettek, de nyerhető összecsapásokon hullajtottunk pontokat.

 

Ezzel pedig lépéselőnybe került a listavezető Szentmihály.

Igen, pedig ősszel hazai pályán megfogtuk őket, amivel akkor mi álltunk jobban. Tavasszal idegenben nem a legjobbkor jött az ellenük vívandó bajnoki, nagyon sok hiányzóval sikerült csak elutazunk hozzájuk, és volt kényszerű cserénk is a meccsen. De nem kell magyarázkodni, azt a mérkőzést elveszítettük, megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Ezzel mennyire lehetünk elégedettek?

Azt gondolom, hogy remek őszi szezont zártunk, csak mi tudtuk legyőzni a későbbi bajnokot. Tavasszal már a felkészülésnél hosszú volt a maródiak listája, és ez gyakorlatilag végig kísérte az idényt, úgyhogy nagyon rövid kispaddal, szűk kerettel harcoltuk végig az elmúlt hónapokat. Örülni kell és boldogok is vagyunk, hogy ki tudtuk harcolni a feljutást, és hogy 3 év után újra a legmagasabb osztályban szerepel majd csapatunk.

Hogy tudtad megoldani a keretbeli problémákat?

Nagyon sokszor nyúltam az U19-es csapat játékosaihoz, többször 6-7 futballistát is fel kellett hoznom. Ami jó hír, hogy 2-3-an meg is ragadtak. De ez egyébként a klubfilozófiánk is, elsődlegesen a saját nevelésű lányoknak igyekszünk lehetőséget biztosítani, és ha élnek is vele, akkor örülünk, és büszkék vagyunk arra, hogy kineveltünk NB II-es vagy NB I-es szintre futballistákat."

A SEPSI KÖZLEMÉNYEI

"Cosmin Matei személyében egy újabb játékos csatlakozott a kerethez. A 30 éves középpályás, aki legutóbb a bukaresti FC Dinamo játékosa volt, de megfordult már az FC Farul, a török Genclerbirligi SK, a horvát NK Istra 1961, a görög Atromitosz, az Astra Ploiești és a FCSB együttesében is, egy két évre szóló szerződést írt alá klubunkkal.

Sok sikert kívánunk neki a piros-fehér színekben!"

"Június 13-án találkoznak újra a Sepsi OSK labdarúgói és edzői. A nyári felkészülés hazai környezetben rajtol, majd június 17. és július 1. között Ausztriában (Kaprunban) edzőtáborozik a csapat, ahol a napi edzések mellett négy felkészülési meccs is szerepel a programban: június 22-én a Ferencváros, 24-én a lengyel Legia Warszawa, 27-én a bolgár CSZKA Szófia és 30-án a német Karlsruher SC együttese ellen játszik a csapat."

"A jövőben is Cornel Cernea látja majd el a Sepsi OSK felnőtt csapatának kapusedzői feladatait. A 46 éves szakember újabb két évre szóló szerződést kötött klubunkkal."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek