nb1.hu

Megizzadt a Fehérvár: Nikolics helyettese elmondta, mi történt a szünetben

Az Eger megnehezítette a címvédő dolgát.

Magyar Kupa 6. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 1. FORDULÓ)
Eger SE (NB III)–Mol Fehérvár FC 2–4
(Pataki 43., Árvai 81., ill. Hodzic 47., Futács 52., Nikolov 78., 89.)

A címvédő MOL Fehérvár a harmadosztályú Eger otthonában vendégeskedett a Magyar Kupában. Az NB I-es csapat kispadjára eltiltás miatt nem ülhetett le Marko Nikolics. Az első félidőben Pataki góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést. A szünet után megrázta magát a fehérvári egylet, amely Hodzic és Futács találataival fordított. Nikolov a 78. minutumban Milanov lapos beadása után vette be a hazai kaput. A hajrában még Árvai szépített, majd Nikolov állította be a végeredményt. A Fehérvár a sikerének köszönhetően bejutott a legjobb 64 közé.

A Marko Nikolicsot helyettesítő Szalai Tamás elmondta, az első félidőben a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

"Nem kezdtünk jól, az Eger pedig jól megszervezte a védekezését. Később jöttek a helyzetek, de ezek kimaradtak, majd ahogyan a labdarúgásban ez lenni szokott, az ellenfél talált be egy kontratámadást követően. A szünetben rendeztük a sorokat és a második félidő elején jöttek is egyből a gólok, ez a negyvenöt perc már rendben volt" – fogalmazott Szalai.

A vereség ellenére büszke lehet csapatára Sütő Szilárd. Az egri mester szerint bebizonyították, hogy él a labdarúgás a városban.

"Nagyon büszke vagyok a játékosokra. Az volt a cél, hogy megmutassuk a karakterünket és felvegyük a versenyt a fehérváriakkal, úgy gondolom, ez sikerült. Tudtuk, hogy mik a Vidi erősségei, készültünk arra, hogy a széleken igyekeznek majd létszámfölényt kialakítani, de az első félidőben ezt nagyon jól megoldottuk.

A második játékrészre kijött a minőségbeli különbség, de így is megérdemelt taps fogadta a csapatomat a lefújás után. Kijelenthetjük, hogy él a futball Egerben" – nyilatkozta Sütő. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek