nb1.hu

Megerősítette a sportigazgató, hogy lehetnek még igazolásai a Vasasnak

Bennmaradás kupagyőzelemmel ízesítve?

A lehető legnehezebbnek ígérkező mérkőzésével folytatja a bajnoki szereplését szombaton az utolsó helyen álló Vasas. Az angyalföldiek ugyanis a Groupama Arénába látogatnak, kezdés 19.30-kor.

A találkozónak a bajnokságot eddig egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is 11 pontos előnnyel vezető FTC az abszolút esélyese (a zöld-fehérek kedden a ZTE otthonában győztek 2-1-re első, 2023-as tétmeccsükön), pláne azért is, mert Sztanyiszlav Csercseszov csapata rúgta eddig a legtöbb gólt a bajnokságban (36-ot), cserébe a legkevesebbet is kapta (13-mat). 

A Vasas eddig 16 mérkőzésen 13-szor volt eredményes (legutolsó helyen áll ebben a mutatóban is), míg a csapatvédekezése az ötödik legjobb, mert eddig csak 20 alkalommal kapott gólt.

A Vasasra viszont ráfér a további erősítés a tabellán elfoglalt helyezése miatt is, de abból az elvből, hogy csak magyar játékosokat szerződtetnek/alkalmaznak, továbbra sem engednek a piros-kékek.

A télen eddig Hegedűs János érkezett egyedül, a középső védő a Diósgyőrt hagyta ott a Vasasért cserébe. Az említett poszton szintén bevethető Újvárosi Ádám végleg az NB III-as DEAC játékosa lett, míg Litauszki Róbertnek és Otigba Kennethnek a nyáron lejár a szerződése, míg az FTC játékosának, Illinbor Patricknak a kölcsönadása a (szintén) a bajnokság végéig szól, így az esetleges további pótlásokra való első lépést időben tette meg az angyalföldi klubvezetés.

 

És még várhatóak újabb átigazolások is, mert Nagy Miklós sportigazgató a Sportrádiónak elmondta, hogy zajlanak még további egyeztetéseik. Nagy megerősítette korábbi hírünket, mely szerint a Puskás Akadémia magyar felmenőkkel rendelkező játékosa, Urblík József az egyik célpontjuk. Hozzátette, a szlovák játékos honosítása folyamatban van.

 

Nagy arról is beszélt, hogy komolyan veszik a Magyar Kupát is (a Honvédot fogadják a következő körben), mert rájuk és a szurkolótáborukra is ráférne már egy trófea megszerzése (a Vasas 1977-ben volt utoljára bajnok, 1986-ban meg kupagyőztes), míg a bajnoksággal kapcsolatban a sportigazgató mellett Kondás Elemér vezetőedző is arról beszélt, hogy 40 pont megszerzése lehet szükséges ahhoz, hogy bennmaradjanak az élvonalban.

A Vasas tehát igen nehéz tavasz elé néz, Vida Mátéra és Pátkai Mátéra hosszú ideig nem számíthat a szakmai stáb, viszont Feczesin Róbert és Holender Filip az edzőtáborban már értékes játékpercekkel gazdagodtak.

A Vasas a bajnokságban a népligeti kirándulása után Felcsútra látogat, majd a következő körben a szurkolói szinten pláne örök sportbarátnak számító Újpestet fogadja…

Megosztás:
Kapcsolódó hírek