nb1.hu

Másképpen fogalmaz a Kisvárdáról a Honvéd új edzője

A kispadot sem kíméli a koronavírus.

Hiába nem nyert 2022 első tétmeccsén Debrecenben az addig második Kisvárda, továbbra is a bajnokság legkellemesebb meglepetését szolgáltatja Erős Gábor csapata. A várdaiak, amióta feljutottak az élvonalba, mindig jobban és jobban szerepeltek a bajnokságokban, fennállásuk abszolút csúcsa lenne az, ha kijutnának a nemzetközi porondra.

Ehhez viszont mostantól el kell tudniuk viselniük azt a terhet, amit esélyességnek mondanak, mert a meccseik nagy többségének a megnyerését mostantól elvárja tőlük a saját szurkolótáborukon kívül (mondjuk a fanatikusok mindig, mindenhol a győzelem mámorító, semmi máshoz nem hasonlítható érzéséről álmodoznak) a közvélemény tagjai is.

A Honvéd ellen viszont nemcsak azért nem lesz könnyű dolguk, mert a kispestiek éppen edzőváltáson estek át (ugye mindenki ismeri a mondást, ami azt állítja, hogy az új edző jól seper?), hanem azért sem, mert a szakmai stábból többen is hiányoznak majd, így a vezetőedzői feladatokat ellátó Erős Gábor is.

„Kétségtelen, mindkét tényező megnehezítette a felkészülésünket. Vignjevics mestert ismerjük Újpestről, így kicsit belőle, kicsit a volt csapataiból és persze a Honvéd játékosaiból is készültünk a héten, de legfőképpen magunkra koncentráltunk. Hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk, hiszen továbbra is tapadni akarunk az előttünk állókhoz” – mondta Erős a klubhonlapnak, aki csütörtök óta szintén nem tud a csapat közelében lenni, viszont egyetértett abban a klubhonlap szerkesztőjével, hogy a múlt heti mérkőzéshez képest elsősorban a helyzetkihasználásukon kell javítaniuk.

„Ez egyértelmű, éppen ezért a héten voltak edzések, amikor a befejezésekre hegyeztük ki a hangsúlyt. A kapu előtt higgadtabb megoldásokra, koncentráltabb befejezésre lesz szükség” 

Kispesten tehát távozott Horváth Ferenc, akinek a helyét az a Nebojsa Vignjevics veszi át, aki nagyjából pont kihozta az Újpestből azt, amit lehet, de néha még egy kicsit többet is.

A lila-fehérekkel kétszer volt kupagyőztes, egyszer harmadik, de nyert Szuperkupát is. Kispesten kezdésnek ugye nem várnak el tőle ekkora és ilyen hangzatos sikereket, azt viszont igen, hogy ráncba szedje az eléggé megtépázott csapatot, amelyiknek már inkább hátra, mintsem előre felé kell nézegetnie a tabellán.

„Nincs sok időnk, egy hét alatt három meccs vár ránk. Izgatott és motivált vagyok, hiszek a közös munkában és a játékosokban, és remélem, ezt a mentalitást át tudom rájuk ragasztani.  A legfontosabb, hogy stabilizáljuk a csapatot, elemezzük a mostani helyzetet, és megtaláljuk, hogy tudunk javulni és előbbre lépni. A lehető leghamarabb meccseket kell nyerni, ez az egyetlen út előttünk!“ – mondta Vignjevics a klubhonlapnak, aki mást állít a Kisvárdáról, mint mindenki (egyébként amikor a várdaiakat meglepetéscsapatnak titulálja a közvélemény, a sajtó és az NB1.HU is, akkor mi speciel arra gondolunk, hogy a bajnokság előtt nem gondoltuk volna, hogy állandóan dobogós helyen lesznek).

„Nem mondanám, hogy a Kisvárda meglepetéscsapat, aki figyeli őket, láthatja, hogy jól összerakott, agresszív, remek szezont futó ellenfélről van szó, akik sose adják fel, azonban szombatra mi is készen kell, hogy álljunk majd a csatára. Lépésről lépésre kell haladnunk és csapatként kell működnünk, nem véletlenül említettem, hogy számomra a legfontosabb név a Honvéd. Ezt szoktam mondani a játékosoknak is, ha a csapatért dolgoznak, akkor azt többszörösen visszakapják a közösségtől. Mindenki ugyanazt akarja, egy jó Honvédot, és ezért dolgozom, hogy egy jobb Kispestet építsünk. Ebben sokat segíthet már az első meccs is, ahol, akárcsak a későbbiekben, kizárólag csapatként lehetünk sikeresek. Együtt kell támadni, együtt kell védekezni. Hogy elfogadnám-e előre a döntetlent? Ilyet nem mondhatok, a mérkőzés függvényében lehet csak értékelni az elért eredményt, mindenestre győzni szeretnénk Kisvárdán.“

Vignjevics dolgát könnyíti, hogy eltiltása után visszatérhet a csapatkapitány Batik Bence.

Kezdés 14.45-kor.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC