nb1.hu

Magyarországon is játszana a Manchester United volt tehetsége

A BBC-nek nyilatkozott a játékos.

Magyarországon folytatná a pályafutását a Manchester United korábbi játékosa, James Weir.

Öt évvel ezelőtt debütált a Unitedben Weir, amikor a 89. percben az Arsenal elleni 3-2-es győzelem alkalmával becserélte Louis van Gaal vezetőedző. Bemutatkozását némileg beárnyékolta, hogy egy másik tehetség is aznap kapott először lehetőséget, nem más, mint Marcus Rashford, aki két góllal járult hozzá a csapata sikeréhez és már több gólt szerzett a vörös ördögök színeiben, mint Eric Cantona.

James Weirnek azonban nem alakult ennyire fényesen a karrierje, hiszen a debütáló meccse eddig az egyetlen alkalom, hogy pályára lépett a húszszoros angol bajnok csapatban. Miután edzőt váltott a United, Weir is elhagyta a csapatot, a Hull City-ben folytatta a pályafutását, ahol csak 3 meccsen jutott lehetőséghez, mert térdsérüléssel bajlódott. 2017-ben a Wigan Atlethicben szerepelt kölcsön, majd a 2019-20-as szezonban a Bolton Wanderers játékosa volt, míg végül tavaly a szlovák élvonalban szereplő Pohroniéhez szerződött.

Északi szomszédjainknál 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a középpályás és 6 gólt szerzett. A jövőt illetően már megvannak a tervei, így nyilatkozott a BBC-nek:

 

,,Szeretnék Magyarországon vagy Ausztriában játszani, majd később Németországban vagy akár Angliában."

 

A Transfermarkt 250 ezer euróra becsüli a játékjogának az értékét, a portál információi szerint 2021 június 30-ig van érvényes szerződése a klubjával.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC