nb1.hu

Magyar Kupa: Győrbe került a trófea

Egyetlen gól döntött.

Tizenegyest hibázott a Haladás-Viktória, Nagy Fanni azonban betalált a győriek részéről a Simple Magyar Kupa döntőjében, amely találat aranyérmet ért az ETO csapatának – számolt be róla az MLSZ.

A Haladás-Viktória és az ETO FC Győr, a Simple Női Liga 4. és 2. helyezett csapata mérte össze erejét a Simple Magyar Kupa döntőjében, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Haladás háromszoros kupagyőztesként készülhetett a finálére, ahol 10 év után szerepelhetett újra. A győriek eddig egyszer, 2017-ben jutottak a döntőbe, akkor a Ferencváros állította meg őket.

A válogatott játékosokat felsorakoztató együttesek az első játékrészben nem bírtak egymással, csak kisebb próbálkozásokig jutottak el. A játék leginkább mezőnyben ment, az akciók végén pontatlanságok, vagy pedig az ellenfél védelme akadályozta meg a gólt.

A első félidőben valamivel többet járatta a labdát a Dörnyei Balázs vezette ETO és a játékrész második szakaszában helyzeteket is inkább a győriek dolgoztak ki, de a szervezetten védekező szombathelyi gárda nem hagyta komoly lehetőséghez jutni ellenfelét. Az első igazán veszély lövést a 44. percben Camerontól láthattuk, aki a tizenhatos vonalától a rövid sarkot vette célba – a próbálkozást Bíró Barbara védte. A jamaikai játékos előtt még egy lehetőség adódott a hajrában, de a szünetig nem tudta megszerezni a vezetést az ETO.

A második félidőben Cameron ott folytatta, ahol abbahagyta és rögtön egy helyzettel indított. Az 50. percben Savanya Csilla kezezését fújt le a tizenhatoson belül Sipos Katalin játékvezető – tizenegyeshez jutott a Haladás. Herczeg Andrea állt a labda mögé, de Samson jól érezte az irányt és védett! Maradt a 0–0. Tíz perccel később az ETO előtt kínálkozott nagy lehetőség, Nagy Fanni emelt a kapu fölé.

A gól a 60. percben jött, amikor egy szögletet követően Cameron fejese még nem volt veszélyes, de a Haladás nem tudott felszabadítani, a labda Nagy Fanni elé került, aki magabiztosan lőtt a kapuba.

Az utolsó 20 percben több komoly akciót is kidolgozott az ETO, Cameron és Süle Dóra is lezárhatta volna a találkozót. A női kupa döntőjében végül Nagy Fanni gólja döntött, aki első trófeáját nyerte karrierje során.

Az érmeket Vámos Tibor, az MLSZ versenyigazgatója és Kiss Mária, egykori válogatott játékos, a női A-válogatott korábbi kapusedzője adta át a csapatoknak.

LABDARÚGÁS
NŐI MAGYAR KUPA
DÖNTŐ

Haladás Viktória–ETO FC Győr 0–1 (Nagy Fanni 60.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek