nb1.hu

Lőw Zsolték Londonban folytathatják

Újra együtt dolgozhatnak.

A Thomas Tuchel-Lőw Zsolt edzőpáros már letette a névjegyét az európai futballban. Közösen több komoly sikert elértek. 2018-ban a francia Paris Saint-Germain csapatánál indult közös munkakapcsolatuk, ahol kétszer nyertek bajnokságot és szuperkupát, egyszer ligakupát és francia kupát. Párizs után 2021 nyarán Londonba kerültek, ahol a Chelsea-vel Bajnokok-Ligáját,  UEFA Szuperkupát és FIFA-klubvilágbajnokságot nyertek. Az őszi idényben még a londoni kék-fehéreket irányították, de a a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, a horvát Dinamo Zagrebtől idegenben elszenvedett 1–0-s vereséget követően a klub vezetősége menesztette Tuchelt. 

Angol sajtóhírek szerint azonban újra együtt irányíthatnak méghozzá Londonban a Tottenham együttesét. Az express.co.uk oldala arról ír, hogy a Tottenham vezetősége megválna nyáron Antonio Contétól, akit Tuchel válthat a kispadon. A Spurs vezéreit, köztük Daniel Levyt is aggasztja a klub jelenlegi szereplése. Persze nagyban függ Conte jövője attól, hogy hol végez a klub az idény végén. Jelenleg az ötödik helyen áll az együttes a Premier League-ben öt pontra a BL-helyek egyikétől.

A 49 éves német szakembernek a Chelsea-től való távozása óta nincs csapata. Ha kinevezik Tuchelt vélhetően ragaszkodni fog korábbi stábjához köztük Lőw Zsolthoz is.

A kétszeres angol bajnok és nyolcszoros FA-kupa győztes együttest 1882-ben alapították, hazai mérkőzéseit a 62 062 fő befogadására alkalmas Tottenham Hotspur Stadionban vívja. London és Anglia egyik legnagyobb és legismertebb klubja.
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek