nb1.hu

Lőw Zsolt elképzelte magát Messi és Ronaldo főnökeként

Jövőjéről is nyilatkozott.

A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

"Ronaldo és Messi a világ két legjobb futballistája, bármilyen korban is vannak, az elmúlt évben is láttuk, hogy milyen teljesítményre képesek. Olvassa az ember a sajtóhíreket, de én, mint sportban dolgozó, tudom mindig, hogy ezeknek a híreknek mennyi a realitásuk” – hűtötte le a kedélyeket a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Zoomon keresztül nyilatkozó Lőw Zsolt, aki azért mégiscsak elképzelte, milyen lenne Messivel vagy Ronaldóval együtt dolgozni.

"Edzőként nem lenne egy rossz dolog, egy kicsit az egyensúly a csapaton belül nyilvánvalóan felbillenne, hiszen azon dolgoztunk az elmúlt két évben, hogy csapatszinten működjünk együtt, és ez a balansz a csapaton belül fennálljon, meglegyenek a vízhordók, meglegyenek a párharcnyerő játékosok, akik elengedhetetlenek ahhoz, hogy hosszú távon is nagy sikereket érjünk el. Két ilyen sztár érkezése, azt gondolom, fölbillentené egy kicsit az egyensúlyt a csapaton belül, hiszen előnybe kerülnének a támadók.”

Kiülhetne egy eszpresszóval a kispadra, valamelyik sztár úgyis gólt rúgna

„Edzőként akár azt is megengedhetném, hogy kiülök egy eszpresszóval csak a kispadra, mert ennyi sztár közül valamelyik úgyis rúgna 2-3-4 gólt meccsenként, úgyhogy nagy dolgunk nem lenne. De a viccet félretéve, nem ez a realitás, a koronavírusos időszak a mi klubunkat is megtépázta, több mint 200 millió eurót vesztettünk ez alatt a 3-4 hónap alatt, amíg nem volt futball, a klub most is ennek a nehézségeit próbálja túlélni. Nem hiszem, hogy a mostani időszak lenne az, amikor ekkora sztárokat kellene igazolnunk és ekkora kiadásokba kellene bocsátkoznunk. Főleg úgy, hogy előrefelé nincs nagyon gondunk, van pár komoly támadónk. Ha engem kérdezel edzőként, a szakmai véleményemet, mi inkább a védelmet erősítenénk” – szögezte le Lőw a Sport 24-nak adott interjújában, amelynek a teljes változata a digisport.hu-n jelent meg.

Öt játékost kell pótolni, a védelmet kell megerősíteni

„Elveszítettünk az elmúlt hónapokban három játékost: Edison Cavanit, Thomas Meunier-t és Tanguy Nianzou-t – aki a Bayernhez ment -, és nem titok az sem, hogy Thiago Silva és Choupo-Moting szerződése is lejár (Silva az interjú óta már alá is írt a Chelsea-hez – a szerk.), szóval jelen pillanatban úgy nézünk ki, hogy öttel kevesebb játékossal vágunk neki a következő idénynek. Úgy, hogy a tavalyi idényben is voltak nehézségeink, hiszen tavaly is 50-60-70 mérkőzést lejátszottunk, ezért egy bő keretre van szükségünk. A BL-döntő is bizonyította, hogy egy olyan keret, mint a Bayern Münchené, jóval erősebb, szélesebb, nagyobb a választék, ez pedig egy hosszú sorozat végén elképesztő nagy előnyt jelent. Arra törekszünk, hogy minimum ennek az öt játékosnak a hiányát tudjuk pótolni.”

Megszűnt a sztárok egyénieskedése, a szurkolók büszkék

"Annak ellenére is, hogy négy trófeát nyertünk, amolyan hétköznapi volt a hangulat, elképesztően nagyon az elvárások, a BL-re fókuszált mindenki” – idézte fel a lisszaboni BL-rájátszás előtti időszakot. „A szurkolóknak az elmúlt években az volt a legnagyobb problémájuk, hogy nem jutott be a PSG az elődöntőbe, a döntőbe, a másik pedig, hogy nem látták a játékosokon azt, hogy csapatként működnének együtt. Azt látták a szurkolók és a közvélemény, hogy rengeteg sztárjátékosunk van, akik megpróbálják a saját egyéni érdekeiket a csapat érdeke fölé helyezni, és nem működtünk egészen csapatként. Szerintem ez megváltozott, szerintem látható volt, ezt érezték a szurkolóink is, és elképesztő támogatást kaptunk folyamatosan a Bajnokok Ligája-menetelés alatt. Nyilvánvalóan a drukkerek is szomorúak voltak, hiszen a döntő nem sikerült, de utólag büszkék ők is a csapatra” – szögezte le Lőw Zsolt, aki nagyon örül annak, hogy edzőként sikerült BL-döntőben szerepelnie.

Magyarországról rengeteg üzenetet kapott

„Borzasztó boldog voltam, elképesztő nagy élmény volt ezeket a napokat megélni úgy, hogy rengeteg magyar szurkolt nekem, értem, értünk. Nagyon sok biztatást kaptam, sms-t, a what’s up-on, instagramon, mindenféle felületen, ahol csak lehetett, és elértek. Barátok, ismerősök, közelállók, de még ismeretlenek is, illetve a zenei iparból, a sportéletből, művészek, politikusok – elképesztően nagy volt a BL-döntőnk visszhangja. Örülök, hogy Magyarországon úgy sikerült az embereknek ezt a finálét megnézniük, hogy volt kiért izgulniuk, hiszen mindig jobb úgy egy mérkőzést nézni, ha van valamilyen személyes kötődés.”

„Erős párost alkotunk Tuchellel”

 

Thomas Tuchelnek Lőw Zsolt Mainzban a játékosa volt, most pedig együtt dolgoznak a PSG-nél, nem is akárhogyan. „Nagyon boldogok voltunk, hogy közös útra tudtunk lépni a Paris Saint-Germainnél, azt gondolom, gyümölcsöző a munkakapcsolatunk, hiszen rengeteg sikert ünnepelhettünk már együtt. Tuchel elképesztően jó edző, Európában a top 10-ben mindenképpen benne van, nagyon nagy élmény és megtiszteltetés egy ilyen ember mellett dolgozni, főleg, hogy az ő kérése és kívánsága volt, hogy csatlakozzak hozzá. Szeretett volna az én látásmódomból, az én általam tanultakból és az én általam képviseltekből profitálni, mint ahogy én is szerettem volna tőle tanulni, és az ő látásmódját jobban megismerni. Azt gondolom, hogy egy nagyon-nagyon erős párost alkotunk, és bízom benne, hogy a jövőben még sok szép év vár ránk.”

 

Egy vezetőedzői pozíció elképesztő életminőség-változást eredményez – negatív irányban

A sikerek révén megnőtt Lőw Zsolt ázsiója is, a 41 éves szakemberre több Bundesliga-klub is szívesen számítana vezetőedzőként. „Az elmúlt hónapokban eléggé megsokasodtak az érdeklődések az irányomban, amelyek a Bundesligából érkeztek, több klubbal is kapcsolatban álltam, több klubvezetővel is találkoztam, de egyelőre nem volt a váltásra megfelelő a lehetőség. Ha csak a legutolsó, hoffenheimi lehetőséget említeném; nem tehettem meg azt, sem a csapattal, sem a klubbal, sem pedig az edzői stábbal, hogy a két kupadöntő és a Bajnokok Ligája előtt én azt mondom: ’szevasztok, srácok, akkor én elmentem, kipróbálom magam vezetőedzőként’. Azt gondolom, ez nem így működik. Az időpontnak mindenféleképpen megfelelőnek kell lennie, mint ahogy a klubnak is megfelelőnek kell lennie. Nagyon fontos, hogy az ember hol kezdi el a vezetőedzői pályafutását. Most már egyre erősödik ez az érzés bennem (hogy vezetőedző legyek), de meg kell találni azt a lehetőséget, amikor nem sérül a kapcsolatom a jelenlegi vezetőedzővel és az edzői stábbal, és amikor én is úgy gondolom, hogy készen állok a feladatra. Hiszen egy vezetőedzői pozíció elképesztő életminőség-változást eredményez – negatív irányban, hiszen egy vezetőedzőn még nagyobb a nyomás, még jobban sűrűsödnek a programok és a teendők, és ha otthon van, akkor sem tud igazán otthon lenni fejben, hiszen folyamatosan jár az agya a napi teendőkön és a közel 40-50 ember koordinálásán gondolkozik.”

”Ez egy borzasztó nehéz és megterhelő pozíció, úgyhogy ezen el kell gondolkoznom. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy nagyon-nagyon egyensúlyban van az életem, megszületett a harmadik kislányom, és rendkívül boldog családi életet tudunk élni Franciaországban, mindenünk megvan mind anyagilag, mind érzelmileg, ami ahhoz szükséges, hogy boldogan tudjunk élni. A vezetőedzői poszt ehhez képest életminőségromlással jár, úgyhogy ezen el kell gondolkoznunk családként és személyesen nekem is, mennyire erős ez az érzés és ez a vágy bennem, és mennyi mindent lehet ezzel veszíteni.”

Lőw hozzátette, sokan várnak már arra, hogy elkezdjen vezetőedzőként dolgozni. „Nagyon sokan jelezték, hogy szívesen dolgoznának velem. Ez hihetetlenül megtisztelő és nagyon-nagy büszkeséggel tölt el, hogy úgy értékelnek engem, mint embert és szakembert, hogy szívesen dolgoznának velem, és lehetne velem nagy dolgokat megvalósítani és elérni. Úgyhogy már csak a megfelelő időpontot kell kiválasztani ehhez.”

Lőw Zsolt szerződése 2021 nyarán jár le Párizsban, így egyelőre nem kell gyors döntést hoznia a jövőjével kapcsolatban."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek