nb1.hu

Loki: új edző érkezett – reakció

Hivatalos bejelentés.

A DVSC közleménye:

"Joan Carrillo vezetőedzővel egy új szakember is érkezett a DVSC szakmai stábjába.

Czuczi Mátyás futballistaként a Videoton felnőtt keretéig jutott, játszott NB II-es és NB III-as mérkőzéseket is, de egy sérülés miatt új utakat kellett keresnie. A fiatal, idén 31 éves szakember nem sokat hezitált, videóelemzőként kezdett dolgozni, 23 esztendősen pedig már Joan Carrillo mellett tevékenykedett. Az együttműködés oly sikeres volt, hogy a horvát Hajduk Splithez, a lengyel Wisla Krakkóhoz és Ciprusra is követte a katalán mestert, majd Dunaszerdahelyen, a DAC-nál kapott szerződést, és már asszisztens edzőként is részt vett a gárda munkájában.

Czuczi Mátyás – aki elvégezte az UEFA „A” minősítésű edzőképzőt – a DVSC-hez is ebben a szerepkörben csatlakozott, tehát videóelemzőként és pályaedzőként is jelen van a mindennapokban. A dvsc.hu elsőként tréneri pályafutásának kezdetéről kérdezte.

– Játékosmegfigyelőket kerestek a Videotonhoz, és úgy éreztem, ezzel a lehetőséggel élnem kell. Tucatnyi jelentkezőből kettőnket választottak ki, az akkori pályaedzőnek, Joan Carrillónak kellett leadnom a riportjaimat, én pedig megszerettem ezt a munkát, és éreztem, hogy egyre több pozitív visszacsatolást kapok, később például a szövetségnél, korosztályos válogatottaknál is dolgoztam. Amikor Joan lett a vezetőedző Fehérváron, engem választott videóelemzőnek. Ezt követően folyamatosan figyelmet fordítottam a szakmai fejlődésemre, jelenleg is részt veszek egyetemi képzésben – mondta Czuczi Mátyás, akit arról is kérdeztünk, miben különbözik a magyar foci az által megismert külhoni bajnokságoktól.

– Ez nagyon összetett, de az talán kiemelhető, hogy a magyarországi futballszakma úgy általában jobban koncentrál a taktikai elemekre, mint ahogy mondjuk Horvátországban, Szlovákiában vagy éppen Lengyelországban szokás, ahol az egyéni képzés, illetve a lengyeleknél a fizikális felkészítés dominál. De persze mindez nagyon fontos nálunk is, csakúgy, mint a labdarúgást körülvevő közeg – nyilatkozta az edző, majd kérésünkre Debrecenről is ejtett néhány szót. – Bő egy hete vagyok itt a DVSC-nél, és azt mondhatom, jó itt lenni, nagyon jól érzem magam, megtaláltam a közös hangot a stábbal és a játékosokkal is. Nemsokára a családom, a feleségem és a kisfiam is jön majd utánam – tekintett a közeli jövőbe a fiatal szakember, akit végezetül arra biztattunk, hogy miután jól ismeri, néhány szóval jellemezze a DVSC új vezetőedzőjét.

– A legfontosabb, hogy Joan Carrillo egy nagyon jó ember. Tapasztalt edző, felkészült, motivált tréner, fejlett az igazságérzete. Sikerorientált személyiség, biztos vagyok vagyok abban, hogy azzal kel és azzal fekszik, hogy a Loki sikeres legyen."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek