nb1.hu

Leszedi a szentelt vizet a Blikk az Újpest légiósáról

Finoman fogalmazva is fontos meccs vár a lilákra.

„Felháborító, hogy ilyen futballista veszi el a lehetőséget a magyar fiataloktól – Minden idők legrosszabb újpesti légiósa Diaby?” – ezzel a kőkemény címmel jelent meg kedd este 20 órakor egy cikk a Blikk honlapján, arról, hogy esetleg a nyomtatott verzióba is bekerült-e valamikor a cikk, nincsen tudomásunk, hiszen az internet korszakában élünk.

A cikk amúgy így folytatódik:

„Mindent megteszek, hogy minél több mérkőzésen szerepelhessek lila-fehérben” – fogalmazott Abdoulaye Diaby, miután nyáron az Újpest focicsapatához igazolt. Ám úgy tűnik, a belga Antwerptől érkezett, 21 éves, korosztályos mali válogatott védő a valóságban ennek az ellenkezőjére törekszik. Esélyes, hogy az élvonalban kiesőhelyen álló csapat történetének legrosszabb légiósaként emlékezzenek rá a drukkerek.

A Ferencváros ellen 3-1-re elbukott NB I-es Derbin piros lapot kapott, egymás után a második találkozóján állították ki. A játékvezető már a 14. percben, 1-0-s hazai vezetésnél leküldte a pályáról, mert utolsó emberként lerántotta a gólhelyzetben kilépő albán Myrto Uzunit. Ha hozzávesszük, hogy az FTC első góljánál is nagyot hibázott – nem tudta elrúgni a labdát –, komoly szerepet vállalt abban, hogy együttese alulmaradjon a rangadón.

A védő augusztusban, a Debrecen elleni bajnokin (2-2) a 12. percben kapott pirosat, miután kíméletlenül odalépett Bárány Donátnak, aki részleges bokaszalag-szakadást szenvedett. Diabyt négy meccsre tiltották el, egy hónap kényszerszünet után a Fradi ellen szerepelhetett ismét. Újpest-mezben eddig összesen 3 meccsen 118 percet futballozott, a mérlege két piros és egy sárga lap. Ez egészen elképesztő!

A drukkereknek egyértelműen kezd elegük lenni belőle, lassan a pokolba kívánják, az edzője azonban úgy tűnik, továbbra is bízik benne, azt mondja, tehetségről van szó, nem szabad pálcát törni felette. Ilyen esetekben szokták feltenni a jogos kérdést: vajon, melyik csatornát nézi?

– Ő a legcsalódottabb a történtek miatt. Beszéltünk vele az első piros lapja és az eltiltása után is. Remélem, tanul a mostani kiállításából is, és még erősebben tér majd vissza – próbálta védelmébe venni labdarúgóját a Ferencváros elleni találkozó után Michael Oenning, a lilák német szakvezetője.

A 100 ezer euróra (35,7 millió forintra) tartott Diaby az Újpest történetének egyik legrosszabb igazolása a szurkolók szerint, csak elveszi a helyet a magyar tehetségektől. Ennyit bármelyik kispadon ülő vagy a felnőttcsapatról álmodozó fiatal elért volna, sőt!”

A Blikk ezután Erős Károlyt, az Újpest volt játékosát, valamint korábbi edzőjét, a volt szövetségi kapitányt, Várhidi Pétert is megkérdezte a történtekről, egyik sem mondott hízelgőt a mai Újpestre nézve azzal kapcsolatban, hogy sok a légiósa.

A lila-fehérekre a hétvégén nagyon fontos mérkőzés vár a válogatott meccsek miatti bajnoki szünet előtt, mert a Gyirmótot fogadják.

Helyezések és pontszámok nyelvén így írható le a párosítás: a két veretlen csatája lesz szombat délután a Szuszában, mert a 11. helyezett fogadja a 12. helyezett gárdát a kiesési rangadón…
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek