nb1.hu

Kubatov: megfelelő ajánlat esetén senkinek sem állunk az útjába

Laidouni és Csercseszov jövője és az EL-nyolcaddöntő is téma volt.

A tavalyihoz hasonlóan az idei év is izgalmasan alakul az NB I éllovasának. A Ferencváros idén is várományosa a bajnoki címnek, emelett az Európa-ligában is áll az együttes, nem beszélve az átigazolási időszakról, ahol még egy busás üzlet nyélbe ütése sem kizárt. Kubatov Gábor a FTC elnöke a Kossuth Rádióban adott egy hosszabb interjút, melyről az ulloi129.hu is beszámolt.

– A kérdés, ami a legtöbb szurkolót foglalkoztatja: pályára lép-e Aissa Laidouni a Puskás Ferenc Stadionban?

– Egyelőre olyan ajánlat nem érkezett rá, amit a klubnak komolyan fontolóra kellene vennie.

– És ha érkezik ilyen ajánlat?

– Én annak a híve vagyok, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjük el, és emellett több érvet is fel tudok sorakoztatni. Egy játékosnak az a vágya, hogy egy topbajnokságban játsszon, és ha mi ennek az útjába állunk, akkor marad benne egy tüske, hiszen az álommunkájától fosztjuk meg. Másodsorban a jövőbeni igazolásokat is megnehezítheti egy ilyen döntés, hiszen kevésbé akarnak majd olyan játékosok idejönni, akiknek még az a tervük, hogy kipróbálják magukat egy nálunk egyelőre nagyobb csapatban. Végül ott van a pénz. Egy esélyként kell erre tekinteni, hiszen a komoly bevételből tudunk majd akár több ugyanolyan komoly vagy komoly potenciállal rendelkező játékost hozni, amivel megduplázzuk a lehetőségeket, és ebből újabb és újabb fejlődési hullámokat lehet generálni. Ne felejtsük el, hogy Aissa néhány százezer euróért érkezett, és miközben remek játékkal nagy sikerekhez segített bennünket, most akár több millió euróért távozhat!

– Az interjú készítésekor már meghaladta a 35 ezret az EL-nyolcaddöntő visszavágójára eladott jegyek száma, pedig szűk két hónap még hátravan a mérkőzésig. Hogy viszonyul ez az adat az értékesítés megkezdése előtti elvárásokhoz?

– Azt tudtuk, hogy ha eladunk 30-35 ezer jegyet, akkor pont ugyanannyit keresünk, mintha telt ház előtt, a Groupama Arénában játszanánk. Ez sem kevés, de ha még ennél is több jegy elkel, amire van esély, akkor már tényleg nagyon sokat tudunk keresni a mérkőzésen.

 Ön szerint eljutott-e a Fradi már arra a szintre, hogyha hirtelen rendeződne az orosz sportolók, edzők helyzete Európában, akkor az FTC az Üllői úti kispadon tudja őt tartani?

– A világ azért nem csak Európából és az Egyesült Államokból áll. Csercseszov előtt most is nyitva van számtalan piac, például Kína, Délkelet-Ázsia, Törökország vagy a Balkán is.

– Ez azt jelenti, hogy őt most is itt kell tudni tartani?

– Természetesen, igen. Ennek is sok összetevője van, hiszen lehet magáról a szerződésről beszélni, de legalább annyira fontosak az emberi viszonyok is, és vele sikerült olyan barátságot kötni, ami ritka és különleges. De azt ne felejtsük el, hogy Csercseszov a 2018-as világbajnokság után benne volt a világ tíz legjobb edzője között, tehát mindig is nagy szaktekintélynek számított. Ráadásul 55 évesen egyáltalán nem tekinthető idős embernek. Egyelőre ide köti a szerződése, de a napokban beszélgettem vele a hosszabbításról – mondta Kubatov.
 

A teljes interjú:

Laidouni a katari világbajnokságon nyújtott teljesítménye után lett igazán keresett játékos.

A Transfermarkt oldala a tunéziai válogatott középpályás értékét 4 millió euróra becsüli, szerződése 2023. június 30-ig szól a zöld-fehéreknél.


 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek