nb1.hu

Koronavírus: A FIFA vizsgálja a játékosok szerződéseit

Egyáltalán nem mindegy, mikor indulnak újra a bajnokságok.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tanulmányozza, milyen hatást gyakorol a bajnokságok koronavírus miatti leállítása a játékosok lejáró szerződéseire – írta meg az MTI.

A megállapodások általában az idények végéig, azaz június 30-ig szólnak. Az európai bajnokságok döntő többsége a világjárvány miatt jelenleg szünetel, ahogy az európai kupasorozatok is, több klubot pedig már közvetlenül is elért a Covid-19. Amennyiben a különböző klubsorozatok későbbi folytatása mellett döntenek, az akár túl is csúszhat a június végi időponton. A nyári átigazolási szezon ezt követően kezdődne, így az is előfordulhat, hogy a szezont nem a jelenlegi keretekkel fejeznék be a klubok.

 

Hivatalos: felfüggesztik a bajnokságokat – NB1.hu

 

 

"A FIFA elemzi a jelenlegi helyzetet, valamint annak lehetséges hatásait a labdarúgás minden területére" – fogalmazott a FIFA szóvivője.

Az európai szövetség (UEFA) a tagországokkal kedden – videókonferencia keretében – tart egyeztetést arról, miként folytatódjanak a nemzeti bajnokságok és a nemzetközi versenysorozatok.    Az idény későbbi lezárásához szükség lenne a nyári Európa-bajnokság elhalasztására, ezt kezdeményezte például az olasz szövetség is az UEFA-nál. A 24 válogatottat felvonultató kontinensviadal az eredeti tervek szerint június 12-én kezdődne Rómában, a július 12-ig tartó tornát 12 városban, köztük Budapesten rendeznék.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek