nb1.hu

Kondásék meglepnék az FTC-t, megszakadhat a paksiak rossz sorozata

A DVSC mestere a magyar bajnokság kiegyenlítettségére világított rá.

A hétvégén teljes fordulót rendeznek az NB I-ben, a 17. játéknap szombaton három mérkőzéssel indul. Cikkünkben ezekre a találkozókra hangolunk többek között a főszereplők nyilatkozataival.

Kisvárda-Paks (kezdés: 14.30)

A harmadik helyen tanyázó Kisvárda a Paksot fogadja, a két csapatot mindössze négy pont választja el egymástól. A paksiak még nem tudtak nyerni a Kisvárda otthonában bajnokit, ezt a sorozatot szeretnék megszakítani Waltner Róbert tanítványai, de ehhez lesz egy-két szavuk a várdaiaknak is.

„Nagyon hosszú idő telt el két meccs között, de a bajnoki rajttól soha nem ijed meg az ember, különösen nem az első osztályban. Vártuk a kezdést, amely előtt egyedi és speciális, hogy ilyen sok idő állt rendelkezésre. A felkészülés során a saját utunkat jártuk, a játékosok a szünetre is kaptak egyéni feladatokat, így megfelelő alap állóképességgel kezdtük el a közös munkát, ami a tervek szerint haladt és jól sikerült. A felkészülési meccsek eredményei mentálisan is erősítették a játékosokat, túl azon, hogy visszajelzésnek is jónak bizonyultak. Szombaton mindenképpen szeretnénk eredményesek lenni, a cél szentesíti az eszközt, a győzelmet úgy szeretnénk elérni, hogy a meccsre kitűzött taktikai feladatokat is meg tudjuk valósítani. Ezért dolgoztunk egész héten” – fogalmazott Török László, a házigazda vezetőedzője.

A várdaiak nem számíthatnak Janisz Karabeljovra, aki eltiltott. A találkozó játékvezetője Bognár Tamás lesz.

DVSC-ZTE (kezdés: 17.00)

A Zalaegerszegnek kedden már volt egy bajnokija, ezt 2-1-re elveszítette a Ferencváros ellen. Azon a mérkőzésen Adama Traoré a 90. percben állította be a végeredményt, így lehetett hiányérzetük az egerszegieknek.

Srdjan Blagojevic a dvsc.hu-nak elmondta, feltérképezték a ZTE-t, így tudják, mire számíthatnak.

Természetesen elemeztük a Zalaegerszeg játékát, erős csapattal állunk szemben. A magyar bajnokságban nincs túl nagy különbség az együttesek között sem a pontokat, sem a kvalitásokat tekintve. Jellemző, hogy négy egységre vagyunk a tabella aljától, és 5 pont választ el minket az európai kupaszereplést jelentő pozíciótól.

Épp ezért fontos, hogy fókuszáltak maradjunk minden mérkőzésen. Biztos, hogy lesznek hullámvölgyek, de úgy gondolom, hogy az a csapat tud feljebb lépni a tabellán, amelyik tudja ezeket kezelni. Az a gárda lesz sikeres, amely nem fog túlságosan ünnepelni egy győztes meccs után, de nem is lesz túlzottan szomorú egy vereséget követően sem, hanem fenn tudja tartani az egyensúlyt és a stabilitást. A Zalaegerszeg ellen lépünk idén először pályára, nagyon erős és agresszív az ellenfél, láttuk a Ferencváros elleni teljesítményét. Teljesen kiegyenlített mérkőzést játszott a bajnokcsapat ellen, ami sokat elárul az erejéről. Ki kell használnunk a saját erősségeinket és ellensúlyoznunk kell az övéiket. Egy biztos, mindent megteszünk azért, hogy győzzünk” – mondta a Loki mestere.

Egyébként ha a debreceniek begyűjtik a három pontot, akkor megelőzik a zalaegerszegieket. Az összecsapáson Káprály Mihály fogja fújni a sípot.

FTC-Vasas (kezdés: 19.30)

Az éllovas Fradi a sereghajtó Vasast látja vendégül a nap utolsó találkozóján. Az FTC ahogy fentebb jeleztük, 2-1-es győzelemmel indította a 2023-as évet az NB I-ben. Azóta nagy veszteség is érte a klubot, mivel pénteken eldőlt, hogy Laidouni az Union Berlinben folytatja a karrierjét.

A Vasas ugyan az utolsó helyen áll a tabellán, ennek ellenére próbálja meglepni a Ferencvárost – erről Kondás Elemér is beszélt:

„Voltak fontos dolgok, amiken változtattunk, de azóta a Ferencváros is változott, így egy hosszú felkészülés után léphet pályára mindkét együttes. Ekkora szünet után nem lehet megjósolni, pontosan milyen felállásban, mely játékosaival fog kiállni ellenünk a Ferencváros, ellentétben azzal, mikor bajnokság közben már egy kialakult, kiismert struktúra szerint működnek a csapatok.

Ilyenkor a tapogatózások és a megérzések kerülnek előtérbe, mert nehéz felkészülni arra, hogy pontosan mire számíthatunk ellenfelünktől, milyen új megoldásokat alkalmaz majd az FTC, másik oldalról viszont nekünk is ott a lehetőség, hogy meglepetést okozzunk a Fradinak.

A Zalaegerszeg elleni találkozó egy jó támpont lehet, amit a helyszínen néztem meg, és érdeklődéssel figyeltem, hogy milyen változásokat látunk az őszi játékukhoz és összeállításukhoz képest” – mutatott rá a Vasas edzője.

Az MLSZ döntése alapján ennek a találkozónak Bogár Gergő lesz a játékvezetője.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek