nb1.hu

Kisvárda: megvan az új címer, kiakadtak a mexikóiak – fotó

Nagy változás a klub életében, természetesen okkal.

A KISVÁRDA KÖZLEMÉNYE:

"Tisztelt Szurkolóink, Kedves Szimpatizánsaink!

Klubunknál az utóbbi hónapokban jelentős változások történtek, a pályán kívül is elindult egy olyan folyamat, amely lendületet adott fejlődésünknek. Ennek a folyamatnak a részeként a klub arculatváltozása mellett döntöttünk. Erre jó alapot szolgáltat, hogy utánpótlásműhelyünk, a Várda Labdarúgó Akadémia az országos elitbe került, felnőtt csapatunk pedig immár másodszor vetette meg a lábát az élvonalban, és harmadik idényét kezdheti a legjobbak között.

Az arculati elemek megváltoztatásának első lépéseként címercsere mellett határoztuk el magunkat. Erre már csak azért is szükség volt, mert az eddig használt jelképünk kísérteties módon hasonlított egy külföldi klub címerére, ami miatt a közösségi médiafelületeinket nagymértékben elárasztották a spanyol nyelvű hozzászólók – ezt pedig szurkolóink sokszor nehezményezték, és a mi mindennapi munkánkat is megnehezítette.

Az új címer elkészítésébe bevontuk a szurkolóinkat, így igyekeztünk megteremteni annak lehetőségét, hogy a drukkerek is azonosulni tudjanak az új klubjelképpel. A szurkolók képviselőivel közösen határoztuk meg azokat a motívumokat, amelyeket mindenképpen tartalmaznia kellett az új címernek. A város címeréből a nyakára a farkával tekeredő sárkányt vettük át, amely a Kisvárda felemelkedését nagyban meghatározó Várday-család egykori címerének volt az alapmotívuma, mint az önfeláldozás szimbóluma. A sárkány egyben azt a fajta küzdést is jelképezi, amely a kisvárdaiakra és a csapatunkra is mindig jellemző volt, és szándékaink szerint az is marad. Nem maradhatott ki a címerből a vár sem, mint Kisvárdát leginkább jellemző idegenforgalmi látványosság. A színek megválasztásakor a piros-fehér klubszínek adottak voltak, ehhez társult az arany, szimbolizálva, hogy klubunk napjainkban a legszebb időszakát éli, egyben egyik jelentése szerint az önbizalmat is erősíti. A klasszikus futball-labda a hagyományokra utal, hiszen klubunk jövőre ünnepli alapításának 110 éves évfordulóját. A Várda feliratot pedig a Kisvárda váltja fel, hiszen az identitásunk szorosan a városhoz köthető.

A klubcímert és az ahhoz kötődő grafikai elemeket professzionális szakemberrel készíttettük el, több lépcsőben, az egyes stációkat egyeztetve és véleményezve a klub erre a célra felállított testületével, valamint a szurkolók képviselőivel. A címert azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy a következő legalább száz évben be tudja tölteni a neki szánt szerepet. Hamarosan a termékpalettánkon is az új címerrel jelenünk meg."

Érdekesség, hogy a közleményben is említett külföldi klub, a mexikói CD Guadalajara szurkolói folyamatos panaszáradatukat fejezik ki a bejelentés óta a Kisvárda közösségi médiás felületein – ennek oka, hogy immár egyáltalán nem hasonlít a két címer egymásra. A rend kedvéért, íme, az ő címerük:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC