nb1.hu

Katari vb: friss hírek a stadionépítésekről

2 aréna már elkészült.

Európát nagyjából megbénította a koronavírus, mint ahogy a világ számos más területét is, azonban Katarban nem álltak le a 2022-es vb stadionépítkezései. Katart korábban már több kritika is érte, hogy nem megfelelőek a munkakörülmények az építkezéseken.

A világbajnokságra szánt 8 stadionból 2 már elkészült, a maradék 6-ban jelenleg is folynak a munkálatok. Az egyik ilyen, az újrahasznosított konténerekből épülő, 40 000 fő befogadására alkalmas Rab Abu Abudban, ami Dohában fog állni ideiglenesen, mivel a vb zárultával elbontják.

 

Koronavírus: A FIFA vizsgálja a játékosok szerződéseit – NB1.hu

 

 

A spanyol As beszámolója szerint, így nyilatkozott a rövid életűnek ígérkező stadion főmérnöke, Mohamed Abdullah al-Mulla:

,,Nem befolyásolja az előkészületeket a koronavírus-járvány, nincs hatással az alapanyagokra és a konténerekre, ezért a terveknek megfelelő ütemben zajlik a munka. A konténerek egy része késett a járvány kínai terjedése miatt, azonban ezek idő közben megérkeztek. 728 konténer már az építkezésen van, további 150-et várunk, ami úton van a tengeren. Tudjuk tartani a tempót."

Katarban jelenleg 401 koronavírussal fertőzött beteget tartanak számon, a gulfnews.com március 16-ai cikke szerint. Az országban két hétre lezárták a határokat a külföldi állampolgárok előtt, valamint 20 és fél milliárd dolláros gazdasági védőcsomagot jelentettek be. Vasárnap estétől felfüggesztették a tömegközlekedés működését, valamint a katari állampolgároknak és az ott tartózkodó külföldieknek nem javasolják az utazásokat.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek