nb1.hu

Ilyen lesz a Chelsea új 60 ezer férőhelyes stadionja

London - Három évig a Wembley Stadion lenne a kékek albérlete.

A Chelsea bemutatta labdarúgó-stadionjának bővítési terveit, melyek alapján 60 ezer néző befogadására lenne alkalmas a Stamford Bridge.

Az elképzelések szerint 600 millió fontba kerülne az átépítés, amely már a mostani idény végén elkezdődne. Ez azzal járna, hogy a munkálatok idejére, azaz legalább a következő három szezonra albérletbe költözne a londoni csapat. A Daily Mail című lap úgy tudja, ideiglenesen a Wembley Stadion lehetne a Premier League címvédőjének otthona. A stadion kivitelezésével azt a svájci céget bízták meg, amely a pekingi olimpiára készült Nemzeti Stadiont (Madárfészek) és a müncheni Allianz Arenát is építette.

A Kékek létesítménye 1877-ben épült, kétszer újították fel, legutóbb az 1990-es években, s azóta 41 600 férőhelyes. A Chelsea városi riválisai mind nagyobb stadionban futballoznak, vagy hamarosan nagyobban fognak.

Az Arsenal a 2006-ban átadott Emirates Stadionban (60 260) játszik, a Tottenham Hotspur új White Hart Lane-je jelenleg épül és szintén 60 ezres lesz, míg a West Ham United jövőre a londoni játékokra épített Olimpiai Stadionba költözik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC