nb1.hu

Honvéd-verő DVTK; kilenc gól két meccsen – eredmények, tabella

Duplázók párbaja Fehérváron.

NB I, 1. FORDULÓ

MOL Fehérvár FC – Kaposvári Rákóczi FC 4-2 (3-2)

Székesfehérvár, 2881 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Futács (5., 62.), Hodzic (16., 40.), illetve Ádám M. (7., 45+2.)

sárga lap: Rus (12.), illetve Ádám M. (65.), Nagy K. (72.), Szakály A. (76.)

Fehérvár: Kovácsik – Nego, Juhász R., Rus, Hangya – Kovács I., Hadzic (Nikolov, 38.), Pátkai, Petrjak (Fiola, 79.) – Futács, Hodzic (Huszti, 85.)
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler (Nagy R., a szünetben), Ur, Hegedűs D., Hadaró – Nagy K., Jakimiv (Vojnovic, 60.) – Nagy J., Szakály A., Csiki (Bíró D., 64.) – Ádám M.

 

Gyors gólváltással indult a mérkőzés: előbb Futács Márkó bombázott a léc alá egy lecsorgó labdát, majd a túloldalon egy szögletet követően Ádám Martin fejelt a hazai kapuba. A kínos európai kupabúcsút feledtetni igyekvő Fehérvár nagy mezőnyfölényben játszott és Armin Hodzic közeli lövésével ismét előnybe került. A szünet előtt még két találat született, előbb Hodzic, majd Ádám is megszerezte második találatát.

A fordulást követően sem állt le a Fehérvár, tovább támadott és Futács közeli fejesével ismét megduplázta előnyét. A fehérvári támadó közel állt a mesterhármashoz, de ziccerben rontott, majd nem sokkal később Ivan Petrjak is rossz megoldást választott hasonló helyzetben. A Kaposvár szórványos ellentámadásai kevés veszélyt jelentettek, így pedig nem tudta megakadályozni a könnyed hazai sikert.

 

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1 (1-1)

Miskolc, 6139 néző, v.: Bognár

gólszerzők: Tajti (45., 11-esből), Sesztakov (75.), illetve N'Gog (37., 11-esből)

sárga lap: Karan (72.), Tamás (83.), illetve Niba (60.), Kamber (83.)

Diósgyőri VTK: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt, Adukor – Sesztakov (Juhar, 86.), Hasani (Boros, 57.), Tajti (Szabó B., 80.) – Prosser
Budapest Honvéd: Berla – Niba, Batik, Kamber, Ikenne-King, Uzoma (Cipf, 77.) – Gazdag (Kukoc, 34.), Kesztyűs, Banó-Szabó – Kulacs (Moutari, 71.), N'Gog

 

A Diósgyőr nagy elánnal kezdte a mérkőzést, próbálta kiszolgálni a több mint hatezres közönséget, ugyanakkor a Honvéd szokásához híven jól megszervezte a védekezését, így a hazaiak nem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A vendégek szinte a semmiből szereztek vezetést egy miskolci szempontból teljesen feleslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből. A vendéglátók közvetlenül a szünet előtt egyenlítettek, szintén tizenegyesből, amelyet úgy tűnt, kissé "könnyű síppal" fújt be a játékvezető.

A fordulást követően is a hazaiak irányítottak és a játékrész közepén egy szép akció végén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a Diósgyőr inkább a kontrákra rendezkedett be, a Honvéd támadásaiból viszont hiányzott az átütő erő. A fővárosiak az utolsó percekben kerültek a legközelebb az egyenlítéshez, de a helyzetek kimaradtak, az eredmény nem változott.

A kispestiek 2016 nyarán nyertek legutóbb a DVTK vendégeként, azóta egy döntetlen mellett ez volt a negyedik vereségük.

 

Élő közvetítésünket és a gólok történetét itt találják. A tabella ide kattintva érhető el.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek