nb1.hu

Honvéd: Nagy Dominik távozik

Bejelentést tettek a kispestiek.

Az NB1.hu legutóbb december 23-án jelezte, hogy Nagy Dominik távozhat a Budapest Honvéd csapatától.

"A 27 éves játékos az előző idényben fontos láncszeme volt a csapatnak, 27 tétmeccsen 7 gólt és 10 gólpasszt jegyzett, ám áprilisban megsérült és azóta nem léphetett pályára. A szerződése az év végén lejár, így minden bizonnyal szabadon igazolhatóként távozhat – az nso.hu szerint több NB I-es megkeresése is van" – írtuk akkor Nagyról. 

A futballista sorsa immáron hivatalosan is eldőlt, hiszen a kispestiek bejelentették a távozását. Íme a Honvéd közleménye:

"Szerződése lejártával távozik a Budapest Honvéd FC együttesétől Nagy Dominik. A tízszeres válogatott szélső 2021 januárjában érkezett Kispestre, s a 2022 tavaszán elszenvedett sajnálatos sérüléséig 44 (bajnoki és Magyar Kupa-)mérkőzésen lépett pályára, ezeken kilenc gólt szerzett és tíz gólpasszt adott."

Nagy Dominik a HLSZ adatbankja szerint 98 NB I-es találkozón jutott szóhoz, a fellépésein 11 góllal jelentkezett. A labdarúgó a magyar válogatottban 10 összecsapáson bizonyíthatott, egyetlen gólját Észtország ellen szerezte 2018 októberében, ez a találkozó 3-3-as döntetlennel zárult.

A 16 ponttal rendelkező Honvéd a 11. helyről várhatja a folytatást az NB I-ben. A kispestiek idei első bajnokijukat január 29-én az Újpest otthonában fogják megvívni. 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek