nb1.hu

Honvéd: debütált a 17 éves tehetség – reakció

Kemény munka áll mögötte.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Budapest Honvéd együttese felkészülési találkozón 0-0-ás döntetlent játszott a horvát Lokomotiv Zagreb csapat ellen. A mérkőzésen debütált az első csapaban a kipestiek 17 éves támadója Átrok Zalán. 

ÍME, A HONVÉD HÍRE:

"Horvát ellenfél ellen debütálhatott Átrok Zalán az első csapatban

Lejátszottuk az utolsó előtti mérkőzésünket is az idei naptári évben, csapatunk barátságos keretek között fogadta az NK Lokomotiva Zagreb együttesét. A nagy hidegben a horvátok ellen nem született döntés, 0–0-s végeredménnyel mentek öltözőbe a felek, de bőven volt a szempontunkból pozitívum, hiszen két NB III-ban pallérozódó fiatal is lehetőséget kapott Dean Klafuric mestertől. Krajcsovics Ábel mellett – aki már a Topolya ellen bemutatkozott októberben – Átrok Zalán is egy félidőre szállt be, mindketten nagyon biztatóan mozogtak. Ráadásul a tizenhetedik életévét alig (december 6-án) betöltő Átrok először léphetett pályára az első csapatban

“Először is nagyon szépen köszönöm a lehetőséget a mesternek, mérhetetlenül boldog voltam, amikor megtudtam, hogy egyáltalán már ott lehetek a kispadon – kezdte támadónk –, abban csak titkon reménykedtem, hogy be is dobnak. Nagyon élveztem a játékot és izgatott is voltam, meg persze vagyok is”.

A találkozón mindkét fél a magabiztos védekezésre és a hátulról induló támadásépítésre fektette a hangsúlyt, akadémistánk szerint a támadásvezetésben kell előre lépnünk.

“A védekezésünk biztos volt, kevés helyzetet engedtünk az ellenfélnek, de a kapu előtt már kevésbé voltunk hatékonyak, ebben szerettem volna én is a csapatnak segíteni, sajnos csak veszélyeztetésig jutottunk el – vélekedett Átrok Zalán. 

– Nehéz volt feltörni őket, a széleken több elfutásunk is volt és a mélységből is sok indítás érkezett, a kapu előtti koncentráció és higgadtság hiányzott a leginkább, de ezt meccsrutinnal lehet fejleszteni.

A mindössze 17 éves Átrok Zalán nem is olyan régen, 2022. május 4-én debütált a második csapatban, miközben alkalomadtán még az U19-es csapatban is pályára lép. Nagyon gyorsan kellett felvennie a korosztályok tempóját, sokat fejlődött az évek alatt.

“A fejjátékomon és a tudatos mozgásaimon, mentális felkészültségemen dolgoztam, illetve dolgoztunk a leginkább, de rengeteg izomtömeget is magamra szedtem, amivel talán a gyorsaságom is nőtt. Az induló és végsebességemet tekintve is úgy gondolom, hogy előre léptem, azonban a meccsen is éreztem, hogy rengeteg munka vár még rám, elsőként a bizalmat szeretném minél inkább meghálálni” – zárta Átrok Zalán."

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC