nb1.hu

Hogyan járhatunk Fradi-mérkőzésre?

Budapest – Fradi szurkolók kérdései Orbán Viktorhoz és az MLSZ-hez.

Mint arról beszámoltunk, tovább folytatódik a ferencvárosi klubvezetés és a Fradi-ultrák harca. A zöld-fehér gárda szurkolói csoportjait tömörítő SZSZJN legújabb közleményében arról írt, hogy a fanatikusok szerették volna elkísérni a csapatot a hétvégi Paks elleni bajnoki mérkőzésre, ám hiába kaptak először pozitív választ az atomvárosi vezetőktől, végül mégis csak szurkolói kártyával lehet megtekinteni az összecsapást.

A Fradi-szurkolók által létrehozott C-közép a mostani eset és természetesen a már régóta fennálló problémák miatt közleményt jutatott el a honlapunkhoz, amelyet változtatás nélkül közlünk:  

„Tisztelt MLSZ, Csányi Sándor és Orbán Viktor úr,   Önök bizonyára már értesülhettek arról, hogy Kubatov Gábor másfél év óta kötelezi az összes (kivéve VIP és Skybox vendég) FTC szurkolót arra, hogy vénaszkenneljenek, ha meccsre akarnak menni.

Mostanában a helyzet annyira eszkalálódott, hogy úgy tűnik Kubatov Gábor és a Fradi rendezi az egész magyar bajnokságot, szabja meg a bejutási feltételeket nem csak a Groupama Arénába, de bárhová ahol a Fradi játszik. Nem hagyhatjuk már tovább szó nélkül, kérjük olvassák el rövid írásunk és válaszoljanak!   Nemrégiben nagy szavakat hallhattunk Kósa Lajostól a helyzet megoldására, illetve az MLSZ eltörölte a kötelező kártyarendszert. A Ferencvárosnál azonban semmi sem változott. Sőt. Az MTK meccs után a Paks is csak a Fradi meccsre vezette be a kötelező kártyát a hazaiak részére is.

Mivel már "semleges" szektor sincs kijelölve mióta az MLSZ opcionálissá tette a kártyát, ezért azt kell megállapítsuk, hogy az utóbbi hónapok "könnyítései" ellenére csak MLSZ kártyás vagy kártya nélküli semlegeses vagy fradista nézők számára nincs bejutási lehetőség magyar bajnokira, ahol a Fradi játszik. Normális ez?  

A Fradi-tábor előzetes egyeztetéseket folytatott a paksi vezetőkkel, ami alapján nyilvánvaló volt, hogy a paksiak semmiféle kártyarendszert nem akarnak továbbra sem a beléptetéshez és nagy szeretettel várják a nagy Fradi tábort, esetleg szektorok módosításával is. A levelezést az SZSZJN lementette, amelyről a képet a cikk tetjén láthatják. Azonban pár nap után "valamiért" hirtelen meggondolták magukat a paksiak, és bár nem kellene nekik de a saját hazai szektorukba is paksi kártyát kérnek, a Fradi meg folytatja az eddigi gyakorlatát, idegenbe is csak olyan vehet jegyet, aki rendelkezik "vénaszkennelt" kártyával.  

Mindezekért a kérdéseink:  

– Hogyan látogathatja meg a Paks – Ferencváros mérkőzést egy MLSZ kártyával, más klubkártyával vagy kártya nélküli szurkoló? Hol a kijelölt szektor neki, hogyan, mikor és hol vehet jegyet?    

– Tervezik e szabályzatba építeni a mostani gyakorlatot, hogy a Fradi bárhol és bárkivel játsszon minden szektorba kötelező a kártya, kártyanélküli, de még csak MLSZ kártyás bejutási lehetőség sincs? Vagy, esetleg, tervezik e mindezt a gyakorlatot szabályzatban tiltani és minden klub szurkolói számára egységes feltételeket teremtetni?  

Egyéb járulékos vonzata a Fradinál bevett gyakorlatnak az, hogy a Debrecen szurkolók után a Videoton szurkolói sem utaznak el a mérkőzésre a Groupamába, tiltakozva a Fradi szurkolókat ért hátrányos megkülönböztetés ellen. Önök úgy gondolják, hogy ez egy jó folyamat, örülnek ezeknek a jelenségeknek?   Röviden, tömören: meddig hunynak még szó nélkül szemet afölött, amit Kubatov Gábor a Ferencváros szurkolóival tesz? Meddig hagyják, hogy megkülönböztessenek szurkolókat, csak azért mert a Fradinak szeretnének szurkolni, Fradi meccsre szeretnének menni?   Csányi úr, Orbán úr, tisztelt MLSZ, kérjük válaszoljanak. Kubatov Gábor rendezi a magyar bajnokságot, szabja meg a bejutás feltételeit a mérkőzésekre?   Üdvözlettel, a C-közép szerkesztősége.”

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC