nb1.hu

Hajnal Tamás jellemezte a Fradi új igazolásait – videó

Négy játékosról alkotott véleményt.

Hajnal Tamás a Fradi TV tegnapi adásában, a keret lehetséges átalakításairól és az eddigi érkezőkről mesélt.

Hajnal arról mesélt, hogy terveznek-e még további átalakításokat a keretben:

,,Nem szeretnék kizárni semmit, még bármilyen változás előfordulhat. Célunk volt az, hogy az edzőtáborral a csapat lehetőség szerint készen legyen. Sikerült megoldani, de ami szintén egy tanulság, hogy amíg itt van az átigazolási időszak, addig bármi megtörténhet. Van érdeklődés a mi játékosaink iránt is, úgyhogy meglátjuk mire kell még adott esetben reagálni, erre mindig fel kell hogy legyünk készülve."

Vécsei Bálinttal, aki a Lugano-tól érkezett, kapcsolatban ezt mondta el Hajnal:

,,A játékával olyan szerepet tudjon betölteni, ami ugye a középpályán, az átmenetekben box jellegű játék, a lendületével fel tud érni a kapu elé is. Egy olyan egyensúlyt adni a játéknak, ami növeli a variációs lehetőségünket a középpályán. Ez mindenképpen célunk volt, hogy ezt a csapatrészt meg tudjuk erősíteni és bízom benne, hogy egy jó transzfer lesz a jövőben." 

Szánthó Regőről, aki Győrből igazolt a Fradiba, a következőket mondta:

,,Regő egy nagy potenciállal rendelkező játékos, mind technikai, mind atlétikai szempontból. A jó technika egy jó sebességgel és egy jó állóképességgel párosul. Sok csapat szerette volna megszerezni, a legígéretesebb fiatal játékosok közé tartozik. Keményen kellett küzdeni, hogy meggyőzzük, hogy együtt képesek vagyunk olyan lehetőségeket nyújtani, ami a nehezebbik út is, nagyon nagy a konkurencia, az elvárás és az eredménykényszer a csapatunknál, de igyekszünk majd minden lehetőséget megteremteni, hogy a legjobban tudjon fejlődni. Nagyon fiatal játékos, nem arról van szó, hogy most már neki állandó szereplőjének kell lennie a felnőtt csapatnak. Megvan a lehetősége erre, de türelmesek vagyunk és szeretnék elérni, hogy közép-hosszú távon egy értékes játékos váljon belőle."

Élő közvetítés az átigazolásokról – megvan a DEAC új stábja – NB1.hu

 

Gastón Lodico, akit Argentínából igazoltak, szerződtetéséről így nyilatkozott:

,,Ott is nagyon sok kapcsolat van, legyen az egy ügynök vagy egy olyan személyes kapcsolat, mint a Boca Juniorsnak az egyik sportért felelős szakembere volt a csapattársam a Schalkében annak idején. Meg vannak ezek a vonalak oda is. Természetesen megvannak az ajánlások is, de én azt szeretem, ilyen volt Gastón esetében is, hogy mielőtt kimegyünk, hogy legyen egy-két opció, ami beleillik abba a rendszerbe, amit felállítottunk. Kint aztán megláthat az ember más érdekes játékosokat is, nagyon sok játékos be is került a noteszembe. Nem biztos hogy most aktuális, de az ember a későbbiekben is tud majd ezekre támaszkodni. Gastón egy nagyon tehetséges és ígéretes játékos argentin szinten is, fiatalon már jó néhány mérkőzést az első osztályban játszott. Az utóbbi időben kevesebbet játszott, ha állandóan játszott volna, akkor esélyünk se lett volna megszerezni. Ilyenkor figyelembe kell venni, hogy mi az a potenciál, ami benne rejlik, mi az amit ki tudunk belőle hozni. Bízom benne, hogy a beilleszkedés után, az edző filozófiája szerint, ő is egy hasznos tagja tud lenni a csapatnak."

Somáliáról, aki Szaúd-Arábiából tért vissza, pedig így beszélt:

,,Azóta, hogy elment tőlünk, 3 éve a francia első osztályban játszott, ahol nagyon sokat fejlődött és tanult. A pozíciója is változott, amikor a Ferencvárosba jött, akkor egy támadó-szélső volt, amikor én hazajöttem, akkor védekező-középpályás, ez az a poszt ahol a legjobban érzi magát. Folyamatosan kapcsolatban voltunk vele. Érettebb lett, rutinosabb lett, de a fő erényei, a rugalmassága és az atletikussága megmaradt. Egy nagyon jó személyiség, aki az öltözőben is egy fontos szerepet tud betölteni."

A TÉLI ÁTIGAZOLÁSI FEJLEMÉNYEK A FRADINÁL

Érkezők: Somália (brazil, al-Sabab – Szaúd-Arábia), Szánthó Regő (ETO FC Győr), Vécsei Bálint (FC Lugano – Svájc), Gastón Andrés Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína, kölcsön)

Profi szerződést kapott: Csontos Dominik

Távozók: Marten Wilmots (belga, Triglav Kranj – Szlovénia), Priskin Tamás (ETO FC Győr) Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsönből vissza), Matías Rodríguez (argentin, Cúcuta Deportivo FC – Kolumbia, legutóbb kölcsönben: Universidad Católica – Ecuador)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek