nb1.hu

Győzött és közelebb került 29. bajnoki címéhez a Ferencváros

Budapest – Nagy Dominik remek csere volt, sima FTC-siker Angyalföldön.

A Ferencváros úgy lépett pályára a Vasas otthonában, hogy tudta, ha nyer, akkor vasárnap a MTK–DVSC találkozón a piros-fehérek sikeréért kell majd szorítania, hogy begyűjtse 29. bajnoki címét. Persze ahhoz, előbb le kellett győznie a kiesés ellen menekülő angyalföldieket az NB I 26. fordulójában.

 

A találkozót pedig a célokhoz mérten kezdte a Doll-csapat, hiszen két gyors Sesták-góllal elhúzott vendéglátójától. Még mielőtt azonban Geráék elhihették volna, hogy könnyű lesz begyűjteni a három pontot az Illovszky-stadionban a Vasas szépített. Ezek után nehéz lenne azt állítani, hogy a futballisták elkényeztették volna a 3452 nézőt, hiszen további helyzetek nélkül peregtek le az első félidő percei.

 

A szünetben a hazaiak mestere, Michael Oenning cserélt, és Könyves pályára lépése némileg frissebbé is tette a Vasast, persze, ettől függetlenül a Fradi irányította a találkozót. Ha gyorsan nem is játszott az FTC, és helyzetet sem tudott kialakítani, az előnye abszolúte nem forgott veszélyben. A Vasas próbálkozott, küzdött harcolt, de akarata nem párosult újabb angyalföldi góllal.

 

Nem úgy a Fradi igyekezete, amely a frissen beállt Nagy Dominik lendületét kihasználva növelte előnyét. A Radót váltó szélső Bödének adott remek gólpasszt a bal oldalról, a Fradi erőcsatára pedig ahogy kell értékesített a ziccerét. Épp úgy, ahogy bő 10 perccel később a Nagy Dominik által kiharcolt büntetőt is bevágta a válogatott csatár. Végleg eldöntve a találkozót negyed órával a lefújás előtt.

 

A Ferencváros bajnoki címe már régóta nyílt titok, de hogy hivatalos legyen, holnap az MTK-nak „nem szabad” pontot szerezni a Loki ellen, Geráék szemszögéből nézve. Mindenesetre a Doll-csapat a Vasas ellen könnyedén oldotta meg a saját házi-feladatát, így egy lépéssel közelebb került története 29. bajnoki aranyérméhez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC