nb1.hu

Gyirmót-ZTE: Waltner Róbertnek nem kell szomorkodnia

Megszakadt a kiváló széria.

Gyirmót-ZTE 0-1 (0-1)

A 2022-es évet három győzelemmel indította a Gyirmót, ennek köszönhetően jó hangulatban várhatta a ZTE elleni mérkőzést. Az egerszegiek idén két vereség mellett csupán egyszer nyertek az NB I-ben a szombati találkozó előtt. 

Waltner Róbert Zimonyi Dávid távozása miatt kesergett kicsit a meccs előtt:

"Zimonyi távozása például rosszul érintett, mert csupán hétfőn szereztem róla tudomást. Kedveltem a játékát, de ha tudom, hogy elmenőben van, akkor már az FTC ellen nem kezdett volna" – mondta a ZTE edzője.

Azért Waltnernek annyira nem kell szomorkodnia, hiszen Zimonyi távozása ellenére is akad gólerős játékosa, elég csak Koszta Márkra gondolni. A 25 éves futballista a szombati meccsen újabb gólt szerzett, ezzel ebben az idényben már tíznél jár a bajnokságban. Egyébként a találkozót ez az egy találat döntötte el. Ezen a találkozón nagyon sok helyzet egyik csapat előtt sem adódott, nyugodtan mondhatjuk, hogy tipikus egygólos ütközet volt, amelynek a végén a vendégek örülhettek. 

A ZTE ennek a sikerének köszönhetően jelenleg ugyanannyi (29) ponttal rendelkezik, mint a Vidi (a fehérváriak holnap az Újpestet látják vendégül). A Gyirmótnak ezzel a vereséggel megszakadt a jó sorozata. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐI: A ZTE SZURKOLÓI

Dicséretet érdemelnek azok a Zalaegerszeg-drukkerek, akik elkísérték a csapatukat a Gyirmót stadionjába. Végig buzdították a vendégeket, akik ezt győzelemmel hálálták meg. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A GÓL

Ahogy fentebb már jeleztük, nem gyakran forogtak veszélyben a kapuk, így az, hogy Koszta Márk élt a nagy gólszerzési lehetőséggel, el is döntötte a három pont sorsát.

A GÓL TÖRTÉNETE:

18. p.: Tajti végzett el szögletet, a labdát Kálnoki-Kis csúsztatta meg, végül Koszta Márk két gyirmóti között néhány lépésről lőtte a labdát a gyirmóti kapu közepébe. 0-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a következő fordulóban a Kisvárdát fogadja, míg a Gyirmót a Ferencváros otthonában fog vendégeskedni. 

JEGYZŐKÖNYV:

Gyirmót FC Győr-ZTE FC 0-1 (0-1)
Győr, ALCUFER Stadion, 1043 néző, v.
: Pillók
gólszerző: Koszta (18.)
sárga lap: Varga B. (53.), Csörgő (81.), Nagy P. (94.), illetve Halilovic (44.)
Gyirmót FC Győr: Rusák – Major (Szegi, 72.), Csörgő, Hajdú, Zeke – Vass Á. – Haszani, Nagy P., Klimovics (Herjeczki, 72.), Cvetanoski (Simon, 56.) – Varga B. (Medgyes, 56.)
ZTE FC: Demjén – Lesjak, Szerafimov, Kálnoki Kis, Sankovic – Tajti (Huszti A., 94.), Halilovic – Bedi, Spoljaric (Gergényi, 88.), Meshack – Koszta (Szalay, 75.)

A tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

22.13:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek