nb1.hu

Görög utánpótlás-válogatott védőt igazolt az Újpest

Olaszországban is pallérozódott.

Az NB I tizedik helyén álló Újpest együttese hivatalos oldalán jelentette be legújabb igazolását a görög Georgios Antzoulast. A 22 éves védő a görög élvonal 11. poziciójában tanyázó Asteras Tripolis csapatától érkezett a lila-fehérekhez. 

ÍME, AZ ÚJPEST BEJELENTÉSE:

Georgios Antzoulas a görög első osztályból igazolt a negyedik kerületbe

A 22 éves görög védő az Asteras Tripolisban nevelkedett és onnét is érkezett csapatunkhoz. Antzoulas ifista korában megfordult a Fiorentina együttesénél is, ahol az U19-esekkel Olasz Kupát nyert. Később sem engedte el Olaszországot, a 2021-es tavaszi szezont a Serie B-ben szereplő Cosenzánál töltötte.

A 183 centiméter magas labdarúgó rendre tagja volt a görög utánpótlás-válogatottaknak, legutóbb a 2022-es U21-es Európa-bajnoki selejtezők során is többször pályára lépett.

„Azért választottam az Újpestet, mert az elmúlt években sikeresen nevelt ki olyan játékosokat, akik nem csak el tudtak igazolni, de meg is állták a helyüket Európa legerősebb bajnokságaiban. A következő hónapok még biztosan az akklimatizációról fognak szólni, de ha megkapom a lehetőséget akkor élni szeretnék vele”.

A jobblábas hátvéd a védelem mindkét oldalán tud futballozni, 72 százalékban megnyerte eddig a védekező párharcait, meccsenként három labdát szerez és 85 százalékos hatékonysággal passzol.”

Antzoulas mindössze egy bajnokin lépett pályára ebben a szezonban.  A Transfermarkt oldala 300 ezer euróra becsüli a játékos értékét. 

 

Az újpestiek vasárnap a Budapest Honvéd elleni hazai rangadóval indítják a tavaszi pontvadászatot.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek