nb1.hu

Fradi-Trabzonspor: a szurkolók ereje és visszatérő önbizalom – reakciók

Megszólaltak az FTC nyerőemberei.

Csütörtök este jeleztük, hogy a Fradi remek győzelemmel kezdte a csoportkört az Európa-ligában. A magyar bajnokcsapat a török Trabzonsport verte 3-2-re. A siker értékét növeli, hogy az FTC a 16. percben emberhátrányba került Civic kiállítása miatt:

A találkozó után a nyerőemberek közül Tokmac és Dibusz a Fradi Médiának nyilatkozott: 

Tokmac Nguen: "Elképesztő volt! Másnak is mondtam, hogy nagyon boldogok vagyunk a szurkolóink miatt, hiszen nélkülük ez lehetetlen lett volna, már az első perctől buzdítottak minket. Magas minőséget képviselünk ebben a csapatban, talán ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy itt maradtam a Ferencvárosban, annyi minőségi játékosunk van, hogy magabiztosnak kell lennünk. Nagyon örülök a csapatomnak."

Dibusz Dénes: "Ez a mérkőzés egy más kategóriába tartozik, mint az eddigiek. Ilyen hangulat, ilyen csapatjáték, ilyen küzdelem, ilyen eredmény, azt gondolom, mióta itt vagyok, én nem éltem át ilyet. Ez most egy fantasztikus siker, és nagyon nagy gratuláció jár mindenkinek, mind a szakmai stábnak, mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak, mert ez tényleg olyan teljesítmény volt mindenki részéről, ami igazán emlékezetes."

Vécsei Bálint és Muhamed Besic az M4 Sportnak így értékelt:

Vécsei Bálint: "Az eredmények és a játék is úgy sikerült, ahogy szerettük volna, még úgy is, hogy a piros lap kicsit átírta a terveinket, de így is sikerült nyerni. Készültünk arra, nem zárnak vissza a támadók, lesz hely labdát szerezni és megjátszani azt. Kicsit fél vállról vette az ellenfél a mérkőzést, főleg miután kiállítottak tőlünk egy embert. Nagyon kellettek a szurkolók, hogy segítsenek nekünk, velük sikerült kitartani a végéig. Úgy jöttünk ma ide, hogy eredményesek legyünk és tudtuk, ehhez mindenkinek 90 percig hajtani kell."

Muhamed Besic: "Kellett egy hosszabb idő, hogy visszajöjjön az önbizalmam. Jó az edzőnk és a csapatunk, mindent megtettünk, amit kért tőlünk. Nem vagyok meglepve, tudom mire vagyunk képesek."

A két vezetőedző reakcióját itt olvashatják:

Európa-liga, H csoport, 1. forduló:
Ferencváros-Trabzonspor (török) 3-2 (3-1)
Groupama Aréna, 17 987 néző, v.:
Fabio Maresca (olasz)
gólszerzők: Nguen (5., 44., a másodikat 11-esből), Traoré (29.), illetve Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)
kiállítva: Civic (16.)
sárga lap: Besic (41.), Wingo (80.), Dibusz (86.), Knoester (92.), illetve Bardhi (42.)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Besic (Kovacevic, 89.), Vécsei (Laidouni, 77.) – Nguen (Gojak, 77.) – Zachariassen, Boli (Botka, 20.), Traoré
Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Eren Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, a szünetben) – Abdülkadir Ömür (Bozok, 60.), Bakasetas, Bardhi (Yazici, a szünetben), Trézéguet – Maxi Gómez

Megosztás:
Kapcsolódó hírek