nb1.hu

Fiatalok is bizonyíthatnak Kondásnak, Spanyolországban vannak a felcsútiak

Dinamikus edzések várnak a paksiakra.

PUSKÁS AKADÉMIA

A negyedik helyen telelő Puskás Akadémia Spanyolországban készül az NB I folytatására. A felcsútiak ma utaztak el Esteponába, íme a Fejér megyei klub beszámolója:

"Reggel kilenc óra tájban jó pár „egyenruhást” fedezhettek fel a Liszt Ferenc repülőtéren várakozók: első osztályú gárdánk játékosai és stábtagjai ekkor érkeztek meg a ferihegyi légikikötőbe, hogy aztán két órával később megkezdjék útjukat Spanyolország felé. Fiaink a gépen ismerősöket is üdvözölhettek, a másodosztályú Diósgyőr labdarúgói ugyanis szintén ott voltak a fedélzeten. A nagyjából három és fél órás út végén Málagában landolt a csapat, ahonnan az esteponai szállásig hátralévő utat busszal tették meg Spandler Csabáék.

Az edzőtáborban holnap két tréninggel kezdődik meg a munka srácok számára, akik három felkészülési mérkőzésen tesztelhetik magukat: január 11-én a svájci éllovas Young Boys, 15-én a német másodosztályú Karlsruhe, 19-én pedig a cseh élvonalbeli Jablonec lesz az ellenfél. Együttesünk január 20-án repül vissza Magyarországra, s 29-én 13 órakor a Mezőkövesd elleni idegenbeli összecsapással kezdi meg a tavaszi szezont."

VASAS

A sereghajtó Vasas Törökországban gyakorolhat, Kondás Elemér az angyalföldi klub hivatalos oldalának többek között azt is elmondta, hogy minden játékosnak bizonyítási lehetőséget fog adni, így a fiatalok is letehetik a névjegyüket:

"Nagyon jó körülmények közé érkeztünk, kiváló minőségű pályákon tudunk edzeni, már túl is vagyunk az első két tréningen. Az utazást követően tegnap délután volt egy frissítő, átmozgató program, ma reggel viszont már egy keményebb edzésen vettek részt a játékosok, délután pedig a taktikai gyakorlásé volt a főszerep. Az edzőtábor több szempontból is nagyon fontos eleme a felkészülésünknek. Elsősorban azért utaztunk ki, hogy nemzetközi mezőnyben, erős külföldi ellenfelekkel szemben mérjük fel a játékerőnket és készüljünk a tavaszi szezonra. Fontos, hogy nagy létszámmal tudtunk kijönni, hiszen így minden játékosunk kipróbálhatja magát minőségi csapatok ellen. Mindenki meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra, így ez a 11 nap a velünk tartó fiataloknak is egy kiváló lehetőség, hogy megmutassák magukat. Éppen ezért is két alkalommal dupla mérkőzést fogunk játszani, ezeken a napokon két különböző kezdőcsapatot kell kiállítanunk, kiegészülve két-három minőségi cserejátékossal. Tartalmasan szeretnénk eltölteni ezt a másfél hetet, a sűrű programban nem sok pihenőidő jut a játékosoknak, de azért jöttünk ki, hogy elvégezzük a betervezett munkamennyiséget. Amiket az edzéseken megpróbálunk modellezni, azokat szeretnénk a Neftçi Baku ellen, majd a többi edzőmérkőzésen is kipróbálni és viszont látni. Úgy gondolom, hogy az azeri első osztályú ellenféllel szemben kiváló színvonalú mérkőzés várható. Ezen a találkozón még csak 45 percnyi terhelés jut majd a játékosoknak, a két félidő során két sor fog pályára lépni. Akik nem vesznek részt ezen a meccsen, azok mérkőzésterheléssel megegyező edzésmunkát fognak végezni, hogy ne essenek ki a ritmusból, de a következő két meccsnap valamelyikén rájuk is számítani fogunk. Hangsúlyozom, az öt edzőmérkőzés elegendő teret ad majd ahhoz, hogy minden játékos megmutathassa a tudását és azt is, hogy milyen állapotban van" – mutatott rá Kondás.

PAKS

A paksiak Törökországban dolgoznak, Ferenczi István a paksifc.hu-nak elárulta, hogy dinamikus edzések várnak a játékosokra. Íme a Paks közleménye:

"A kivételes téli szünet ezúttal egy másfajta edzőtábort hozhat. A világbajnokság miatt adódó hosszú bajnoki leállás lehetőséget adott arra, hogy a fő erőnléti munkát már decemberben elvégezzék a játékosok, így idén másra kerülhet a hangsúly Törökországban. „A gyorsaság felé megyünk, dinamikus edzéseket terveztünk, továbbá szeretnénk nagy figyelmet fektetni a taktikai elemekre. Ezek mellett már a pontrúgásokat, valamint a rögzített szituációk utáni játékokat is gyakorolni fogjuk” – így az előttünk álló napokról Ferenczi István.

2023-ban huszonötös játékoskerettel érkeztünk a már jól bevált, megszokott beleki szálláshelyünkre, ahol ezúttal is minden a legnagyobb rendben indult. „A játékosok többsége jó állapotban van, eddig elkerültek bennünket a komolyabb sérülések, reméljük, ez az edzőtáborban is így marad. Abszolút ideális körülmények fogadtak minket, ami kifejezetten segíti a felkészülésünket. Hiszünk az összeállított programunkban” – nyilatkozta érdeklődésünkre erőnléti edzőnk. 

Az eredetileg lekötött három törökországi felkészülési mérkőzésünk időközben további eggyel bővült. 11-én a Bialystok ellen kezdünk, majd 14-én délelőtt új belépőként a Widzew Lodz ellen lépünk pályára, délután a Vojvodina együttesével vívunk, végül 17-én pedig az Union Luxemburggal szemben zárjuk felkészülésünk ezen szakaszát. „Az edzőmeccseken meg kell találnunk a kezdő tizenegyet, valamint minden részlet finomhangolását is el kell végeznünk. Számítanak a találkozók eredményei, hiszen a játékosok ilyenkor extra önbizalmat szerezhetnek, mivel erős, jó csapatokkal játszunk majd” – fogalmazott Ferenczi."

A Tolna megyeiek a hatodik helyről várhatják a folytatást az NB I-ben. 
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek