nb1.hu

Ferencvárosi úton az AS Roma: jön a szkenner

Róma – A Románál arcszkennert vezetnek be, a Laziónál ujjlenyomat kell a jegyvásárláshoz.

A football-italia.net értesülése szerint az AS Románál is bevezetik a biometrikus azonosítást, amely a Ferencvárostól eltérően nem a vénalenyomatot fogja vizsgálni, hanem arcszkenner lesz.

 

A lap úgy tudja, bár épül a Roma új stadionja, de nem csak ott, hanem már a jelenleg is használt Stadio Olimpicóban az új szezonra bevezetik az azonosító rendszert.

 

Hozzáteszik, hogy nem újdonság ez a rendszer, mivel Európában több helyen is használják már, például Ausztriában és Spanyolországban, bár ez biztosan nem fogja meghatni az a mérkőzéseket amúgy is bojkottáló ultrákat, aki így továbbra is stadionon kívül maradhatnak. A cikk nem tesz említést a ferencvárosi vénaszkennerről.

 

A klubnál elárulták, hogy a hatályos törvények szerint a belépést követően hét nap után törlésre kerülnek a képek, így azokat nem tárolják hosszútávon, de így is segítségére lesz az azonosítás a hatóságoknak, már a stadion előtt is. 

 

 

Róma kék-fehér oldalán sem fognak felhőtlenül örülni, mert bár úgy volt, felfüggesztik a bojkottot és újra kijárnak majd a mérkőzésre a Lazio ultrái, a vezetőség idő közben bevezette, hogy ezentúl ujjlenyomat szükséges a jegy vásárlásához, így nagy valószínűséggel folytatódik majd a tiltakozás. 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC