nb1.hu

Fenerbahce: Szalai Attiláék mentalitását méltatta az edző – reakció

Elképesztő végjátékot hozott a bajnoki.

Hétfőn jeleztük, hogy a Fenerbahce 2-1-re verte az Ümraniyesport a török bajnokság 20. fordulójában. A Fenerben végig a pályán volt Szalai Attila, aki a bizalmat gólpasszal hálálta meg:

Egyébként a találkozó fordulatos végjátékot hozott:

"A hazaiak hamar egyenlítettek, ám a 89. percben ismét a Fener jutott előnyhöz egy öngól után. A 98. percben aztán ismét betalált az Ümraniyespor, ám a gólt a VAR-vizsgálat után elvették – ezt követően jött egy kiállítás is a hazaiaknál, az eredmény pedig nem változott. Szalai végig a pályán volt" – jeleztük a hétfői cikkünkben.

Jorge Jesus a győzelem után a játékosai tartását emelte ki, de némi kritikát is megfogalmazott:

"Az a legfontosabb, hogy megkaparintottuk a három pontot. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, de a második játékrészben ellenfelünk többször is kontratámadást vezethetett. A Fenerbahce játékosainak helyén van a szívük, ez megint bebizonyosodott. A fiúk mindig hisznek a győzelemben, ez a mentalitás pedig kifizetődött. Egyébként teljesen mindegy, hogy az első vagy az utolsó percben találsz be, a gól mindig gól" – hangsúlyozta a Fener edzője. 

A Fenerbahce a második helyről várhatja a folytatást a bajnokságban. Az éllovas Galatasaray gárdájával szemben 4 pont a hátrányuk Szalaiéknak. 

TÖRÖKORSZÁG
Süper Lig
Ümraniyespor–Fenerbahce 1–2
gólszerzők:
Nayir (78.), ill. Batshuayi (73.), Glumac (89. – öngól)
kiállítva: Atasayar (100.)
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek